Timp liber, Important

„Seri de Vară Clujene” ajunge la ediţia cu numărul VI! La ce evenimente poţi participa

piata muzeului seri de vara

Ca în fiecare an, luna august ne întâmpină cu evenimentul „Seri de Vară Clujene”. Aflate la cea de-a VI-a ediție, Serile de Vară Clujene  au pornit din Piața Muzeului, parcurgând ulterior mai multe locații cu farmec: Parcul Central, str. Mihail Kogălniceanu, La Terenuri – Mănăștur, Piața Unirii, Parcul Iulius, Plaja Grigorescu sau Cetățuia.

Pe scenele amplasate în aceste locații, cei mai talentați artiști clujeni vor oferi concerte de muzică live, jazz, blues, folk, demonstrații de dans, proiecții de film sau teatru reunind anual peste  50 de trupe și artiști.

Seri de folk și foc de tabără

Plaja Grigorescu – 12-14 august 

În urma succesului ediției din 2015 iubitorii de folk se vor putea bucura și în acest an de atmosfera din Vama Veche pe malul Someșului.  Folk-ul se bucură de un loc binemeritat în interesul şi apetitul clujenilor, atunci când vine vorba de muzică, destindere, frumos şi, nu în ultimul rând, implicare! Şi nu e vorba aici doar de numeroşii artiști ai acestui gen muzical care reprezintă Clujul ci şi de minunatul public care participă la actul artistic. Ei bine, tuturor le-am pregătit 2 zile de happening pe cinste la „Serile de vară clujene”. Pe scena amplasată pe Plaja Grigoresci vor cânta Duo Mignon, Camelia Hodiș, Sorana Stan, Raluca Marinescu, Adriana Andreica & Florin Grec, Picuri de Folk, Boemis, Art Band și Punct Rom iar dacă vremea ţine cu noi, în încheiere, vom cânta împreună – până târziu în noapte – şi în jurul unui straşnic foc de tabără!.

Eveniment realizat în colaborare cu Asociaţia Culturală „Citadela Artelor”

Vineri, 12 august 2016, ora 20:00

Plaja Grigorescu

Duo Mignon

Camelia Hodiș

Sorana Stan

Raluca Marinescu

Adriana Andreica & Florin Grec

Picuri de Folk

Boemis

Duminică, 14 august 2016, ora 20:00

Plaja Grigorescu

Alexandra Sidor

Oana Dragomir

Art Band

Punct Rom

Foc de tabără și open stage


Concerte de jazz și blues

Piața Muzeului

19, 20 august 

Serile de 19 și 20 august le petrecem în locația inițială a Serilor de Vară Clujene: Piața Muzeului. Primitoarea piață va răsuna pe ritmuri de jazz alături de trupe clujene precum  Big Dimm A’Band, Soirée, Funk’e Fetish și Armonia Music.

Vineri, 19 august, ora 20:00

Piața Muzeului

20:00 Big Dimm a’Band

Sâmbătă, 20 august, ora 20:00

Piața Muzeului

20:00 Soirée

Armonia Music

Funk’e Fetish

 Curtea Bisericii Calvaria – Mănăștur


26 august

Biserica Calvaria este cel mai vechi lăcaș de cult creștin din Cluj iar istoria locului este una extraordinară. Monumentul istoric și de arhitectură a suferit nu mai puțin de șase atacuri armate de-a lungul istoriei, a fost refăcut de cinci ori și a adăpostit trei culte religioase. Administrată în prezent de Biserica Romano-Catolică biserica va găzdui o serie de evenimente menite să sublinieze importanța deosebită a acestui loc în istoria Clujului. Pe timpul zilei vor avea loc tururi ghidate iar seara va avea loc un spectacol de operă cu fragmente din Orfeu si Euridice de Christoph Willibald Gluck.  Evenimentele sunt organizate în parteneriat cu Scena Urbană.

18:00 Prezentare/istorie/tur

20:00 Seară de muzică și dans în curtea mănăstirii

Operă cu fragmente din Orfeu si Euridice de Christoph Willibald Gluck

“Alice în Țara Minunilor”

 (adaptare după operă de Robert Chauls)

Grădina Botanică „Alexandru Borza”


27 august, ora 19:00

În lumea fantastică a lui Carroll Lewis vom fi purtați  ca într-un carusel amețitor al jocurilor de cuvinte și rime întortocheate – și totusi Alice are ceva atât de simplu. Alice, cea din Țara Minunilor este copilul care îndrăznește. Ea indrăznește să viseze, fără limite, fără frică, ea îndrăznește să își înfrunte fricile și să țină piept intrupărilor acestora, ea indraznește să fie liberă – liberă să plutească într-o lume care ne provoacă sa o înțelegem și care până la urmă, nu e decât o simplă joacă de copil. Alaturi de ea suntem cu toții invitați să închidem ochii și să visăm, dar nu oricum, ci cu pofta si curajul copilului pur, un vis fara bariere…ca o joaca intr-una dintre cele mai fascinante si provocatoare povești ale tuturor timpurilor„.- regizor Sandu Iulian

Evenimentul este realizat în colaborare cu Scena Urbană.

“Alice în Țara Minunilor” (adaptare după operă de Robert Chauls)

Conducerea muzicală: Flaviu Mogoșan

Regia Artistică: Iulian Ioan Sandu

Pregătirea muzicală: Renata Burcă

Distribuție:

Oana Trimbitas – Alice

Adonis Tanta – Motanul Cheshire/Palarierul

Adriana Tidor – Ducesa

Alexandra Hordoan – Regina

Zoltan Molnar – Omida, Iepurele de Martie, Grifonul

Ato Sumi – Iepurașul, Bucatareasa

Adrian Strâmtu -Regele/țestoasa

Eveniment organizat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca

Seri de Vară ClujeneLasă un răspuns

Site creat de