Social & Cultura

Servicii şi facilităţi noi pentru public la Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, a participat joi, 18 februarie, la sediul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga”, la o demonstraţie a noilor servicii implementate pe baza tehnologiei RFID.

Accesibilitatea, securitatea fondului, interfaţa uşor de utilizat, localizarea şi managementul facil al documentelor din bibliotecă sunt doar o parte din plusurile date de introducerea tehnologiei RFID. Identificarea prin Radio – Frecvenţă (RFID) este o tehnologie modernă de identificare automată care prezintă calităţi superioare faţă de metodele clasice şi care permite înlocuirea sistemului clasic „cod de bare”. Informaţiile stocate în etichetele RFID pot fi citite de la distanţă de câţiva metri datorită undelor radio, ceea ce reduce considerabil timpul şi costurile citirii informaţiilor.

Introducerea acestor tehnologii în cadrul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” va permite dezvoltarea de noi servicii pentru utilizatori, datorită reducerii considerabile a activităţilor de rutină efectuate de bibliotecari, iar sistemul bazat pe tehnologia RFID va creşte securitatea colecţiilor, va permite o urmărire mai eficientă a materialelor în toată biblioteca, inclusiv o mai rapidă descărcare de gestiune, dar şi o inventariere şi manipulare a documentelor mai facilă. În acest fel bibliotecarul va avea mai mult timp la dispoziţie pentru a se ocupa de publicul cititor.

 Lasă un răspuns

Site creat de