Social & Cultura

Sfaturi de economisire a banilor pentru o vacanță de vară

vacanță de vară

Deși afară este încă frig, iar primăvara abia începe să își ia drepturile, vara este după colț. Iar pentru majoritatea oamenilor, vara este puternic asociată cu o vacanță. Este atât de plăcut să mergi într-o locație îndepărtată și să te relaxezi, știind că toate nevoile tale sunt satisfăcute de stațiune. Dar să fim sinceri: un tur într-o destinație de vis este destul de costisitor, indiferent de ambițiile tale. Cum puteți să vă pregătiți din timp pentru călătorie, astfel încât să nu fiți nevoit să cheltuiți o grămadă de bani dintr-o dată? Iată un ghid de economisire sustenabilă pregătit de experții horacredit.ro pentru ca vacanța ta de vară din 2024 să fie mai accesibilă. 

#1 Stabilește un obiectiv clar 

Primul pas al planificării unei călătorii este să stabilești locația în care vei merge. Lumea este imensă, iar vizitarea unei țări îndepărtate și exotice poate costa de câteva ori mai mult decât mersul într-o stațiune dintr-o țară vecină din UE. Prin urmare, ar trebui să fiți foarte clar cu privire la planurile dumneavoastră și la distanța pe care va trebui să o parcurgeți. În timp ce o scurtă călătorie prin UE se poate face cu mașina sau cu trenul, care vă costă în jur de 100 de euro, un bilet de avion spre un alt continent va necesita un buget complet diferit. Astfel, este momentul să planificați totul cu precizie și apoi să treceți la aspectele financiare. 

#2 Faceți un buget 

Acum că știi unde vei merge, este momentul să înțelegi de câți bani vei avea nevoie pentru călătorie. Procesul de întocmire a bugetului poate fi foarte complicat și de durată, în funcție de faptul că veți călători singur sau împreună cu familia și copiii. Fiecare membru al familiei poate avea planuri, dorințe și hobby-uri specifice pe care vrea să le realizeze în timpul unei călătorii și ar trebui să luați în calcul toate aceste dorințe pentru a permite tuturor să se bucure de pasiunea lor. Așadar, bugetul dvs. ar trebui să acopere nu doar costurile de transport și cazare, ci și excursiile, mesele în oraș, închirierea unei mașini pentru a vizita atracțiile locale, cursurile de scufundări etc. Tot ceea ce vreți să încercați într-o excursie ar trebui luat în considerare. 

#3 Căutați ofertele timpurii 

Călătoriile în timpul anotimpurilor calde sunt cu siguranță mai scumpe decât cele din sezonul scăzut. Cu toate acestea, unii oameni nu au alte opțiuni și trebuie să își planifice vacanțele pentru perioadele de zile libere de la serviciu. Pentru cei mai mulți dintre noi, să ne distrăm pe o plajă însorită este o vacanță ideală, care este realizabilă doar vara. Așadar, este important să luăm în calcul costurile în creștere pentru biletele de avion, cazarea la hotel și serviciile conexe în lunile de vârf ale afluxului de turiști. 

O soluție înțeleaptă pentru turiștii care își planifică călătoriile pentru lunile de vară este să rezerve totul din timp. Evident, acest lucru este posibil doar în cazul în care știți cu siguranță la ce date veți fi liberi de la serviciu. Dar cei care pot planifica acele vacanțe și își pot ajusta zilele de concediu sunt într-o poziție bună de rezervare anticipată. 

De regulă, hotelurile fac oferte early-bird primăvara, umplând până la 50-60% din camere și vânzând apoi restul la prețuri mai mari celor care fac rezervări mai târziu. Astfel, puteți folosi această șansă unică de a plăti mai puțin pentru hotelul visurilor dumneavoastră. Este posibil să vă permiteți un hotel de nivel superior chiar și cu un buget moderat, profitând de aceste oferte. Așadar, fiți cu ochii în patru pentru ofertele pe timp limitat, abonați-vă la buletinele de știri ale hotelurilor preferate și fiți rapizi în a rezerva cazarea odată ce sunt oferite oferte de preț avantajoase. 

#4 Revizuiți cheltuielile dumneavoastră obișnuite 

Așadar, economisiți bani pentru o vacanță de vară. Pentru a pune deoparte o sumă rezonabilă de bani, ar trebui să vă revizuiți mai întâi bugetul pentru a vedea de unde veți lua acești bani. Multe gospodării din clasa de mijloc trăiesc cu un buget strâns, fiecare euro fiind alocat unei anumite categorii de cheltuieli. Cu toate acestea, chiar și cu un buget limitat, puteți obține suficienți bani de rezervă pentru vacanța de vis. Analizați-vă cheltuielile în funcție de caracterul lor inevitabil – unele abonamente pot fi mai degrabă un adaos plăcut la rutina vieții dumneavoastră decât o necesitate. Cumpărarea unei cești de cafea în fiecare dimineață poate fi abandonată cu un termos și cafea făcută în casă, în timp ce a lua masa în oraș în fiecare weekend este un obicei care necesită, de asemenea, o revizuire. În acest fel, puteți reduce cheltuielile fără o pierdere dramatică a calității vieții.  

#5 Faceți din asta un proiect de familie 

Este mult mai simplu să atingi un obiectiv financiar dacă îl împarți cu colegii de gândire. Astfel, făcând din vacanța de vis un proiect de familie, vă puteți implica soțul/soția și copiii în procesul de economisire. Ar trebui să înțelegeți cu toții de ce refuzați o pizza vinerea sau gătiți o masă acasă în fiecare sâmbătă în loc să mergeți la un centru de divertisment și la un restaurant. Aceste sacrificii temporare nu vor fi demotivante dacă toți membrii familiei sunt uniți în jurul planului de vacanță de vis. 

Există întotdeauna o șansă de a organiza călătoria visurilor tale 

După cum vedeți, variantele pentru a realiza vacanța de vis sunt numeroase. Cele mai multe dintre ele nu vor sparge banca și vă îndeamnă să refuzați necesitățile zilnice. Însă o abordare sistematică și disciplinată este esențială în acest proiect, deoarece poți economisi o sumă bună de bani doar dacă ești organizat. Aveți câteva luni la dispoziție pentru a economisi suma necesară, așa că vă recomandăm să vă motivați prin plasarea fotografiilor cu stațiunea de vis pe ecranul smartphone-ului sau în sufragerie. În acest fel, îți vei aminti constant de planul tău ambițios, economisind suficienți bani pentru a evita să te adâncești în datorii de dragul unei excursii în familie.

Photo by Dino Reichmuth on UnsplashLasă un răspuns

Site creat de