Social & Cultura

Sfaturi financiare pentru tinerii adulți

Sfaturi financiare pentru tinerii adulți

Din păcate, curricula românească nu include educația financiară. Astfel, foarte mulți tineri se descurcă foarte greu din punct de vedere financiar. De asemenea, mulți nu știu când este nevoie să acceseze un împrumut sau care sunt condițiile pentru acesta. Iar în cele mai multe cazuri, tinerii au impresia că nu pot trăi confortabil cu venitul pe care îl au deoarece intră în cercul vicios al achizițiilor fără rost și al lipsei de bani atunci când este nevoie.

Un aspect pe care nu se pune accent suficient atunci când vorbim de investiții este accesarea unui împrumut. Tinerii chiar dacă au un buget limitat și un salariu entry level, își pot mări venitul pe termen lung cu ajutorul investițiilor. Iar un împrumut, precum cele oferite de www.credpro.bg care nu iau în considerare tipul de contract pe care îl ai, sunt perfecte pentru tinerii care au nevoie de o sumă de bani pentru început.

Este normal, tânăr fiind, să vrei foarte multe lucruri. Însă este indicat să te controlezi și să îți bugetezi micile plăceri, iar pentru achizițiile mai costisitoare poți economisi. Astfel, satisfacția pe care o vei avea în urma cumpărării acelui obiect va fi mai mare. În plus, vei fi motivat să înveți să economisești dar să recunoști valoarea banilor.

Un pas important spre siguranța financiară este controlul banilor. Trebuie să știi ce sumă de bani îți intră sigur în buzunar și care sunt cheltuielile necesare. De asemenea, o dată la 3 luni trebuie să îți evaluezi cheltuielile suplimentare și să vezi unde ai putea să fac mici ajustări. Astfel, vei vedea cât de mulți bani cheltui pentru micile plăceri vinovate și vei putea judeca informat dacă toate sunt necesare. Folosind această metodă vei putea economisi și în timp îți vei permite vacanțe mai scumpe sau chiar să plătești un avans pentru o locuință.

Trebuie să te gândești întotdeauna la viitor. Fie că vorbim de un target pentru economii sau de un venit lunar asigurat, trebuie să te gândești la viitor. Dacă crezi că vei fi plătit mai bine în altă parte îți poți schimba locul de muncă. Însă dacă vrei să ai un venit suplimentar pe termen lung, poți să începi să investești fie pe bursă, fie în diferite afaceri pe care le consideri stabile sau în obiecte de colecție cărora le crește valoarea în timp. Astfel, vei avea un venit asigurat, altul decât salariul pe care te poți baza.

Informarea stă la baza succesului financiar. Pentru a juca la bursă nu îți trebuie o facultate de finanțe, așa cu pentru a investi în artă nu trebuie să ai o facultate de arte. Poți afla totul de pe internet. Iar în scurt timp poți deveni un adevărat expert financiar în domeniul de care ești interesat. Astfel, vei putea face diferența între sfaturile bine intenționate ale rudelor și riscurile pe care trebuie să ți le asumi dar ș când este momentul oportun pentru acestea.

În societatea noastră, educația financiară nu este o prioritate. Dra asta nu înseamnă că dacă vrem să avem siguranță și succes financiar nu ne putem asuma riscuri și nu ne putem educa singuri. În ciuda faptului că pare fi dificil, economiile și stabilitatea nu sunt. Ne trebuie puțină vigilență și cumpătare pentru a ne atinge scopul.



Lasă un răspuns

Site creat de