Social & Cultura

Sfaturi pentru a face mașina de spălat rufe să dureze mai mult în timp

Sfaturi pentru a face mașina de spălat rufe să dureze mai mult în timp

Un aparat care este la fel de important ca un televizor sau un frigider în fiecare casă este o mașină de spălat rufe. Este dificil să-ți imaginezi cum ar fi viața fără o mașină de spălat rufe.

O mașină de spălat rufe înseamnă pur și simplu acumularea de haine murdare și un volum suplimentar de muncă. Acesta este motivul pentru care este important să știi cum să îți întreții și menții mașina de spălat pentru ca ea să continue să funcționeze fără probleme.

Doar pentru că mașina de spălat rufe își face treaba de a curăța hainele murdare, asta nu înseamnă că ea nu necesită curățare. De fapt, mâncarea și alte pete încăpățânate de pe hainele tale pot afecta eficiența mașinii de spălat după câteva cicluri de spălare. Îți recomandăm să cureți mașina de spălat rufe o dată la două săptămâni, rulând un ciclu cu mașina de spălat goală, pentru a o menține curată și fără mirosuri. Tot ce trebuie să faci este să torni 3 căni de oțet alb distilat în mașina de spălat și să rulezi un ciclu de apă caldă fără haine în tamburul mașinii. Acest lucru va elimina orice bacterie sau mucegai din tambur. Dacă nu ai oțet alb poți folosi doar apă caldă.

Nu supraîncărca mașina de spălat rufe

Dacă efectuezi un ciclu de spălare o dată pe săptămână, ne putem imagina cantitatea de rufe care se poate îngrămădi. Indiferent dacă utilizezi o mașină de spălat rufe cu încărcare frontală sau o mașină cu încărcare verticală, evită să o supraîncarci, deoarece ea va oferi rezultate mai puțin decât perfecte și într-un final vei ajunge să deteriorezi tamburului mașinii. Atunci când mașina de spălat rufe este supraîncărcată, nu mai rămâne spațiu pentru ca hainele să se rotească în timpul ciclului de spălare și suntem siguri că asta nu este ceea ce îți dorești. Așadar, evită să încarci prea multe haine simultan doar pentru a reduce volumul de muncă. Acest lucru nu numai că îți va irosi apa și timpul, dar va duce și la un ciclu de spălare slab.

Învață ce să nu speli

Mașinile de spălat sunt potrivite pentru curățarea tuturor țesăturilor, dar cu siguranță nu sunt destinate pentru a spăla curele, monede, pungi etc. Dacă vei face acest lucru, ai mari șanse să strici mașina în timpul ciclului de spălare. Oricât de dur este geamul ușii, atunci când ceva greoi precum catarama unei curele se învârte cu viteză mare, există șanse foarte mici ca geamul ușii să reziste. Dacă crezi că monedele sunt prea ușoare pentru a deteriora geamul ușii, amintește-ți cât sunt de mici și că pot bloca cu ușurință filtrul mașinii de spălat.

Evită să folosești prea mult detergent

Dacă crezi că adăugarea unei cantități mari de detergent va duce la o spălare mai bună, , te înșeli! Oricât de încăpățânate sunt petele, asigură-te că folosești doar cantitatea necesară de detergent indicată pentru fiecare ciclu de spălare. De asemenea, poți apela la manualul mașinii de spălat pentru a fi sigur de cantitatea de detergent. O cantitate mare de detergent îți va lăsa hainele lipicioase chiar și după faza de clătire, ceea este ușor vizibil pe hainele de culoare închisă. Nu doar atât, ci o cantitate mare de detergent poate provoca iritații ale pielii dacă pielea ta este sensibilă la substanțele chimice utilizate. În sfârșit, asigură-te că utilizezi un detergent de bună calitate, fără a face compromisuri la bani. Detergenții duri pot deteriora pieselor mașinii și hainelor.

Cauți o mașină de spalăt rufe? Descopră aici ofertele eMAG!Lasă un răspuns

Site creat de