Social & Cultura

Simeringurile feresc motorul de probleme nedorite

simeringuri

Motorul este elementul cel mai important al unei masini.

Cu cat avem mai mare grija de motor, cu atat vom putea folosi masinile mai mult timp si ne vom putea bucura de calatorii sigure si rapide pe orice distante.

Ingrijirea motorului presupune foarte multe verificari si inlocuiri de piese, schimbarea uleiului, a filtrelor, poate a bateriei care nu mai functioneaza cum trebuie. Printre cele mai simple metode de a avea un motor care merge ceas este cea legata de etansare.

Arborii din interiorul motorului trebuie sa fie feriti de factorii interni si externi care le pot dauna. Etansarea le garanteaza o functionare optima si o uzura mai redusa.

Cum se poate etansa un arbore? Cu ajutorul unor simeringuri, adica niste garnituri de etansare montate cu ajutorul unui inel. Ei se folosesc si la etansarea altor componente care necesita izolare intre interior si mediul exterior.

In functie de modelul motorului si de masina putet alege o ringuri si simeringuri cu sens de rotatie, fara sens de rotati, cu buza suplimentara. De fiecare data cand folositi acest tip de garnituri e bine sa tineti cont de mediul de etansare, de presiune ori temperatura, de vitezele de rotatie ale arborilor, dar si de expunerile la praf si apa.

Vom vedea o ringuri si simeringuri la toate piesele rotative ale motorului si ale trenului de rulare, existand simeringuri pentru arbori cotiti, pentru arbori cu came, fulie sau vilbrochen, pompa vacuum. Neinlocuirea unui simering defect duce la pierderea de ulei din componenta respectiva, asa ca e bine sa mergeti cat mai des in service cand suspectati ca aveti probleme cu el.

Cauciucul nitrilic din care sunt facute simeringurile moderne garanteaza etansare foarte buna, rezistenta la uzura, proprietati bune de rulare si evitarea patrunderii murdariei in zona partilor active ale motoarelor.

Cu simeringurile montate corect nu veti avea probleme cu masina si veti proteja motorul in asa fel incat fiecare deplasare sa fie eficienta si sigura.Lasă un răspuns

Site creat de