Studentie

Simularea Parlamentului European la Cluj

Simularea Parlamentului European la Cluj

Cea de-a XI-a ediție a proiectului Simularea Parlamentului European este pe cale să înceapă în curând, iar Clujul îi așteaptă cu nerăbdare pe participanții veniți din toată țara, unii dintre ei aflați la a 3-a sau chiar a 4-a ediție.

Societatea Studenților Europeniști organizează, în perioada 15-21 aprilie, proiectul național cunoscut sub acronimul SimPE, eveniment de tradiție al organizației, care va reuni sub auspiciile sale tineri interesați de europenistică și pasionați de jocurile politice internaționale.

În contextul tulbure al lumii contemporane, o dezbatere punctuală, structurată și plină de vitalitate apare a fi o necesitate, chiar o obligație civică și morală, dată fiind apartenența noastră la civilizația europeană. Astfel, SimPE urmărește crearea unui mediu și a unei atmosfere similare celor din Parlamentul European, cu scopul de a-i familiariza pe cei interesați cu procesul decizional și structura organizațională a instituțiilor europene.

Întocmai cu organizarea legislativului european participanții vor fi împărțiți în partide politice, în comisii specializate pe anumite probleme, dezbaterea fiind punctul central al proiectului. Ședințele de partid, ședințele de comisie, precum și dialogurile din pauzele dintre întruniri, pavează drumul către ședința plenară finală în care se va trage linie și se vor vota rezoluțiile și amendamentele discutate.

Pe lângă toate acestea, participanții beneficiază și de posibilități de networking social sau profesional, fiindu-le pregătite și alte surprize, invitați speciali din sfera politicului și nu numai, urmând a fi anunțați.

Înscrierile pentru Simularea Parlamentului European au început deja și pot fi accesate la linkul următor până pe data de 4 aprilie: http://sse.ro/inscriere-simularea-parlamentului-european-2019/Lasă un răspuns

Site creat de