IT, Important

Singurul dispozitiv inteligent capabil să prevină accidentele rutiere în care sunt implicate animale sălbatice, disponibil și în România

dispozitiv VIONN Go
  • Un dispozitiv inteligent, amplasat pe autoturisme, care emite semnale sonore animalelor salbatice atunci când autovehiculul se află în mișcare, este disponibil și în România.
  • VIONN Go este o soluție inteligentă creată în Canada și este testată cu succes la nivel global, având o garanție de 2 ani.
  • Ideea de a comercializa dispozitivul în țara noastră îi aparține unui antreprenor clujean. Acesta țintește un volum de business de 500 mii EUR în 2023 și 6.000 de astfel de aparate vândute.
  • În anul 2022, numărul accidentelor rutiere, cauzate de impactul autoturismelor cu animale sălbatice, s-a ridicat la peste 1000, potrivit datelor publice analizate de distribuitorii dispozitivului. Anual, la nivel european, 29 de milioane de mamifere pier pe șoselele rutiere* și se produc pagube de milioane de euro.

Un dispozitiv inteligent, amplasat în compartimentul motor al autoturismelor, care emite semnale sonore animalelor sălbatice aflate în apropierea șoselelor, este disponibil și în România.

Aparatul se activează automat atunci cand mașina se pune în mișcare, iar sunetele emise nu afectează sănătatea animalelor, ci acestea sunt ținute departe de pericole, prin unde sonore.

Astfel, pot fi prevenite accidentele rutiere în care sunt implicate animalele, care de obicei provoacă daune majore autoturismelor, pot pune în pericol pasagerii și care afectează și ecosistemul.

VIONN Go este o tehnologie inovatoare creată în Canada și este testată cu succes la nivel global, având o garanție de 2 ani, iar producatorul își asumă plata despagubirilor în cazul unui accident, în valoare de 1500 de euro.

Ideea de a comercializa dispozitivul în țara noastră îi aparține unui antreprenor clujean. Acesta țintește un volum de business de 500 mii EUR în 2023 și 6.000 de astfel de aparate vândute.

Am identificat o nevoie urgentă pe piața locală și am decis să investesc în acest proiect, conștient de impactul pozitiv pe care îl poate avea. După un proces de cercetare și negociere cu producătorul, am reușit să aducem acest dispozitiv și în țara noastră. Având în vedere cifrele alarmante legate de accidentele rutiere în care sunt implicate animale salbatice, cred cu tărie că acest aparat inteligent poate contribui la reducerea numărului de incidente și a pagubelor materiale și umane”, declară antreprenorul.

Produsul va fi disponibil în curând și la brokerii de asigurări, care și-au arătat interesul de a include acest dispozitiv în ofertele lor.

În anul 2022, numărul accidentelor rutiere, cauzate de impactul autoturismelor cu animale sălbatice, s-a ridicat la peste 1000, potrivit datelor publice analizate de distribuitorii dispozitivului. În realitate însă, numărul ar putea fi mai mare dacă toate evenimentele rutiere de acest tip ar fi raportate autorităților.

Cele mai multe animale implicate în astfel de accidente au fost: urși, căprioare, mistreți sau vulpi, iar cele mai multe evenimente nefericite au avut loc pe autostrăzi și drumuri naționale.

Anual, la nivel european, 29 de milioane de mamifere pier pe șoselele rutiere*.

*Since DailyLasă un răspuns

Site creat de