Uncategorized

Sistemul modern de ticketing de la Cluj va intra, în sfârşit, în funcţiune

După o serie de amânări, Primăria Cluj-Napoca este pregătită să implenteze mult-aşteptatului sistem de ticketing pentru transportul în comun.

În luna septembrie, cele 61 de automate vor fi date în folosintă treptat. Primul automat va functiona în statia Someșul, de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, din 9 septembrie, iar în zilele următoare vor fi puse în functiune si restul automatelor, câte 2 – 3 pe zi, astfel ca în septembrie și octombrie toate automatele de cumpărare a biletelor să fie în functiune. Oamenii vor cumpăra bilete de la automat si nu de la ghișee. 

Din luna octombrie, va începe și vânzarea cardurilor nenominalizate de la automate. O persoană își poate cumpăra un card, pe care să încarce o sumă de bani cu care să circule o oră, 2 ore, o zi și să folosească sistemul de card pentru a circula în tot orașul. Aceste card nenominalizat le va permite oricui să circule cu cardul pe autobuze, din luna octombrie.

Din luna noiembrie, se vor deschide centrele de vânzare a cardurilor nominale, care vor înlocui legitimatiile de călătorie din carton și care treptat vor fi înlocuite cu aceste sisteme moderne de ticketing. Aceste centre vor fi în număr de 7 și vor fi deschise începând cu luna noiembrie și decembrie. Și abonamentele elevilor, pensionarilor și studentilor vor fi înlocuite. 

Aparatele sunt monitorizate șvideo și sperăm să nu avem probleme cu vandalizarea. Până acum numai un aparat a fost spart”, a spus Emil Boc.

Veţi avea posibilitatea să achiziţionaţi tichete în funcţie de durată şi călătoriei şi numărul de linii pe care se circulă, astfel:

– Bilet urban de 30 de minute pe orice linie – 2 lei
– Bilet urban de 60 de minute – 4 lei
– Abonament pe toate liniile valabil 24 de ore – 13 lei
– Abonament pe toate liniile valabil 72 de ore – 23 lei
– Abonament lunar nominalizat valabil 60 de călătorii – 60 lei
– Abonament lunar nominalizat valabil 120 de călătorii – 84 lei

Acestea se adauga abonamentelor deja practicate de CTP Cluj. În acelaşi timp, cardurile necesare abonamentelor vor costa 3 lei, cele nenominale şi 5 lei cele nominale, ambele fiind valabile timp de trei ani.

În cazul biletelor de 2, respectiv 4 lei „odată realizată ultima validare, clientul poate finaliza călătoria până la capătul liniei, chiar dacă pe timpul deplasării depăşeşte perioada de 30 de minute, respectiv 60 de minute de la prima validare”.

Valoarea acestui proiect este de 26 de milioane de lei.Lasă un răspuns

Site creat de