De Vazut

Situaţii în care este necesară evaluarea unui spaţiu comercial

Situatii in care este necesara evaluarea unui spatiu comercial

In societatea moderna actuala, aproape orice cladire, teren sau spatiu comercial necesita o evaluare corecta. Reprezentantii companiei Activ Property Services ofera clientilor lor cele mai bune servicii, la cele mai bune preturi – de la evaluari de terenuri si proprietati imobiliare, la o mai simpla, dar foarte importanta, evaluare spatiu comercial.

Sunt foarte multe situatii care cer o asemenea evaluare, iar clientii trebuie sa ia cele mai bune decizii pentru a-si atinge scopul.

Cum se efectueaza, ce contine si cat de importanta este evaluarea unui spatiu comercial?

Evaluarea unui spatiu comercial nu este cu mult diferita de evaluarea unui teren sau a unui imobil. Diferentele constau in marimea suprafetei, in scopul utilizarii acesteia, dar si in scopul efectuarii evaluarii.

Rapoartele privind evaluarea spatiilor comerciale sunt intocmite la cererea clientilor, in scopul precizat de acestia, nefiind permisa folosirea de catre alte persoane fara acordul scris al clientului.

Rapoartele de evaluare ale spatiilor comerciale sunt efectuate in principal atunci cand se doreste vanzarea sau inchirierea respectivului spatiu, cand se doreste folosirea spatiului ca obiect girat in cazul unui imprumut, dar si atunci cand trebuie sa se stabileasca impozitul platit anual pe respectivul imobil.

Evaluatorul va oferi informatiile si estimarile necesare, precum si opiniile pentru intocmirea raportului de evaluare, pe care le considera adecvate si corecte. Evaluatorul va stabili cu exactitate, la cererea clientului si impreuna cu acesta, care este obiectul evaluarii si in ce scop ii este necesara. De cele mai multe ori, vanzarea sau inchirierea spatiului comercial sunt cele mai importante motive pentru care clientii se adreseaza expertilor evaluatori.

In raportul de evaluare al spatiului comercial, evaluatorul trebuie sa prezinte si metodologia aplicata, valoarea de piata, care reprezinta suma estimata pentru care proprietatea poate fi tranzactionata, dar si abordarea folosita. Se va pune accent pe moneda raportului si pe descrierea completa si corecta a proprietatii sau a spatiului comercial.

Valorile spatiului comercial sunt valabile in limita ipotezelor extraordinare si a conditiilor limitative, precum si a altor aspecte prezentate in rapoarte. Necesitatea efectuarii unui raport de evaluare a unui spatiu comercial exprimata de clienti va fi indeplinita de expertii evaluatori.

Compania Active Property Services, una dintre principalele firme de consultanta imobiliara din Romania in acest moment, cu o experienta de peste 26 de ani in domeniu, isi desfasoara activitatea avand sediul central la Bucuresti si birouri regionale la Timisoara si la Cluj-Napoca.

Expertii evaluatori ai companiei Activ Property Services ofera servicii de evaluare si garantare de imprumut, evaluare pentru tranzactionare sau pentru informare, evaluare pentru raportare financiara, evaluare pentru taxe si analiza pentru cea mai buna utilizare, dar si studii de piata foarte actuale si bine realizate. Totodata, serviciile includ evaluari pentru spatii comeriale, spatii de birouri si industriale, spatii rezidentiale si hoteluri, dar si terenuri.

Cu peste 11 evaluatori ANEVAR si 30 de evaluatori colaboratori in intreaga tara, Activ Property Services isi ofera serviciile tuturor persoanelor interesate, atat persoanelor fizice, cat si persoanelor juridice, in vederea rezolvarii problemelor de natura imobiliara sau legala fara complicatii. Evaluarea unui spatiu comercial se va dovedi cea mai buna optiune pentru clientii care doresc sa vanda, sa cumpere sau sa inchirieze imobile sau terenuri.Lasă un răspuns

Site creat de