Timp liber, Important

Smida Jazz Festival – Prima ediţie a festivalului are loc în inima Munţilor Apuseni

9d363f5b b5bb 4be2 aa54 eff39a665566

În 19 și 20 august (vineri și sâmbătă), va avea loc prima ediție a evenimentului internațional Smida Jazz Festival, un festival destinat publicului larg cu intrare liberă.

Festivalul urmărește să faciliteze accesul publicului la cele mai actuale stiluri apărute în lumea jazzistică, prin selecția celor mai noi formule prezente pe scena renumitelor festivaluri internaționale de jazz.

Smida Jazz Festival este un eveniment internațional dedicat jazz-ului contemporan, având la bază conceptul unic de a îmbina armonios acest gen muzical cu frumusețea naturală a munților Apuseni. Această ediție-pilot va avea intrarea liberă, urmând ca la edițiile viitoare, extinse pe durata a 3-4 zile, accesul să se facă pe bază de bilete. Evenimentul va avea loc în aer liber, în satul transilvănean Smida, situat în inima Parcului Natural Apuseni. În acest cadru natural fascinant, veți explora stiluri jazzistice inovative, interpretate atât de artiști internaționali, cât și români, iar în timpul zilei vă veți implica în diverse activități în aer liber.” a declarat menționează Răzvan Scurtu, directorul festivalului și reprezentantul asociației organizatoare Transylvanian Cultural Development.

Satul Smida este situat în comuna Beliș, județul Cluj și se află la o distanță de aproximativ 90 de kilometri de orașul Cluj-Napoca. De asemenea, se bucură de privilegiul de a se afla în centrul Parcului Natural Apuseni, așadar cadrul în care vor avea loc cele opt concerte și diversele activități în aer liber este cu adevărat captivant, asigurând o atmosferă unică și memorabilă.

Trupele care vor concerta anul acesta sunt:
Ilhan Ersahin’s Istanbul Sessions [Suedia/Turcia]
STUDNITZKY Quartett [Germania]
Loop Doctors [Ungaria]
Uptake Quartet [Franța]
Sebastian Spanache Trio [România]
ARCUS TRIO [România]
Exit Oz [România]
Essential Notes [România]

Despre capul de afiș, Ilhan Ersahin, saxofonist născut în Suedia și stabilit în New York, putem spune că are un spirit cosmopolit și exploratory care stă la baza mai multor trupe/proiecte precum Love Trio, Wax Poetic, Nublu Orchestra (este și deținătorul renumitului “Nublu Club” din New York) și minunatul Istanbul Sessions. Împreună cu basistul ALP ERSONMEZ, bateristul TURGUT ALP BEKOĞLU și percuționistul IZZET KIZIL, toți trei de origine turcă, acesta realizează o fuziune desăvârșită a East Village-ului newyorkez și a nopților captivante ale Istanbulului.

Plină de atracție muzicală irezistibilă va fi și noaptea în care, sub cerul înstelat al cătunului Smida, ILHAN ERSAHIN’S ISTANBUL SESSION își va împrăștia farmecul jazzistic asupra publicului.


Pagină de Facebook: https://www.facebook.com/smidajazz

Website: www.smidajazz.roLasă un răspuns

Site creat de