Timp liber, Important

Smida Jazz Festival – prima ediţie a strâns iubitorii de jazz şi munte în inima Apusenilor (FOTO)

IMG 1790

Vineri şi sâmbătă s-a desfăşurat prima ediție a evenimentului internațional Smida Jazz Festival – un festival cu intrare liberă destinat publicului larg.

Organizatorii evenimentului care a strâns, vineri şi sâmbătă, în satul Smida din comuna Beliş aproximativ 3000 de persoane doresc să faciliteze accesul publicului la cele mai actuale stiluri apărute în lumea jazzistică, prin selecția celor mai noi formule prezente pe scena renumitelor festivaluri internaționale de jazz.

Trupele care au concertat în editia-pilot a Smida Jazz Festival au fost Ilhan Ersahin’s Istanbul Sessions [Suedia/Turcia], STUDNITZKY Quartett [Germania], Loop Doctors [Ungaria], Uptake Quartet [Franța], Sebastian Spanache Trio [România], ARCUŞ TRIO [România], Exit Oz [România] şi Essential Notes [România]. Pe lângă publicul impresionat de prima ediţie a festivalului, artiştii care au urcat pe scena de la Smida au oferit un feedback pozitiv organizatorilor şi au transmis că îşi doresc să fie invitaţi şi la ediţia din 2017.

Smida Jazz Festival este un eveniment internațional dedicat jazz-ului contemporan, având la bază conceptul unic de a îmbina armonios acest gen muzical cu frumusețea naturală a munților Apuseni. Această ediție-pilot a avut intrarea liberă, urmând ca la edițiile viitoare, extinse pe durata a 3-4 zile, accesul să se facă pe bază de bilete.

Evenimentul a avut loc în aer liber, în satul transilvănean Smida, situat în inima Parcului Natural Apuseni. În acest cadru natural fascinant, cei prezenţi au explorat stiluri jazzistice inovative, interpretate atât de artiști internaționali, cât și români, iar în timpul zilei au fost organizate diverse activități în aer libe.” a declarat Răzvan Scurtu, directorul festivalului și reprezentantul asociației organizatoare Transylvanian Cultural Development.

Satul Smida este situat în comună Beliș, județul Cluj și se află la o distanță de aproximativ 90 de kilometri de orașul Cluj-Napoca. De asemenea, se bucură de privilegiul de a se afla în centrul Parcului Natural Apuseni, așadar cadrul în care vor avea loc cele opt concerte și diversele activități în aer liber este cu adevărat captivant, asigurând o atmosferă unică și memorabilă.

Mai multe imagini găsiţi pe pagina noastră de Facebook (click aici)

Lasă un răspuns

Site creat de