Din Oras

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase a fost dotat cu un echipament special. Doar alte trei spitale din ţară dispun de un asemenea aparat

aparat spital boli infectioase cluj 2

În cadrul programului de dotare cu aparatură modernă menită să vină în sprijinul pacienților, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, a achiziționat recent un nou set de echipamente.

Astfel, prin intermediul unei finanțări asigurate integral din bugetul Consiliului Județean, în cadrul Ambulatoriului Integrat de pe Calea Moților a fost pusă în funcțiune o aparatură extrem de specializată menită să sprijine corpul medical în identificarea, diagnosticarea și recuperarea pacienților cu Sindrom vertiginos.

Mai exact, în slujba pacienților proveniți atât din Cluj cât și din județele limitrofe au fost puse un posturograf Synapsis pentru refluxul vestibulo-spinal și recuperarea pacientului și, respectiv, o cameră V-HIT pentru înregistrarea refluxului vestibulo-ocular. Se impune a fi menționat în acest context faptul că o aparatură similară celei recent puse în funcțiune de Spitalul de Boli Infecțioase mai există în doar trei mari orașe ale țării, respectiv în București, Iași și Brașov.

În ceea ce privește avantajele utilizării acestor echipamente specializate, foarte puțin exploatate în prezent în țara noastră, cele mai importante se referă la faptul că ele permit diagnosticarea extrem de facilă și recuperarea pacienților cu Sindrom vertiginos, cu o economie semnificativă de timp și de fonduri.

Caracterizat în principal de amețeli puternice și pierdere a echilibrului, dar și de stări de greață, încețoșare a vederii și de senzația că totul în jur se mișcă, sindromul vertiginos sau vestibular este cauzat fie de o afecțiune a urechii interne, fie de o afectare a sistemului nervos central, de fiecare dată fiind însă vorba despre sistemul vestibular, cel datorită căruia persoana reușește să își păstreze echilibrul. În funcție de intensitatea manifestărilor și de intervalul de timp la care se repetă, sindromul vertiginos, din cauza căruia bolnavul ajunge uneori să cadă, efectiv, la pământ, poate să afecteze ritmul cotidian normal al pacientului, interacțiunile sale sociale și, în general, capacitatea de a duce o viață normală, cu toate dezavantajele care decurg de aici.



Lasă un răspuns

Site creat de