Social & Cultura, Important

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a fost dotat cu un nou sistem de rezonanță magnetică nucleară (RMN)

RMN cluj

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca a fost dotat cu un sistem de rezonanță magnetică nucleară (RMN) Signa Explorer 1.5 Tesla. Aparatul a fost achiziţionat printr-un proiect în valoare de aproximativ 900.000 de euro.

Aparatul va oferi clinicienilor informații detaliate despre afecțiuni precum cancer, tulburări neurologice și afecțiuni cardiace și îi va ajuta să răspundă viitoarelor cerințe de servicii medicale din județul Cluj și din regiunea de nord-vest a țării. Proiectul, în valoare de aproximativ 900.000 euro, cost care include amenajarea spațiului și o garanție full service cu piese de schimb pentru cinci ani, a fost realizat cu fonduri provenite din venituri proprii ale spitalului, iar echipamentul medical va fi achitat în 48 de rate lunare”, se arată într-un comunicat de pre.

Suntem încântați că avem posibilitatea de a oferi echipei noastre medicale și pacienților acces la tehnologii de imagistică de ultimă generație, ajutând medicii să desfășoare actul medical într-o manieră exactă și să evalueze schema de tratament potrivită, într-un timp mai scurt. Tehnologiile medicale vor permite spitalului să ofere servicii medicale de înaltă calitate unui număr mai mare de pacienți din județul Cluj și din regiunea de Nord-Vest„, a transmis managerul spitalului, Petru Șușca.


SCJU Cluj-Napoca este una dintre cele mai mari unități sanitare cu paturi din România. Spitalul are o capacitate de 1.542 paturi, distribuite în 36 de secții și compartimente clinice. În cadrul spitalului lucrează peste 3.000 de angajați.Lasă un răspuns

Site creat de