Sport

Stanciu are nevoie de un alt Mutu

minge fotbal

De când a pus capăt carierei fotbalistice, Adrian Mutu a devenit un comentator destul de acid la adresa jucătorilor cu care mai ieri era coleg de breaslă. Intrând pe drumul antrenoratului, Mutu își permite sa îi tragă de urechi pe cei ce îi elogiază pe unii jucători, care, în opinia sa, sunt considerați prea mari în raport cu performanțele realizate până acum. Având în spate o carieră frumoasă și tumultoasă, fostul decar al naționalei nu prea se dă în vânt după noua generație de jucători, al cărei exponent a fost găsit de mass media în persoana lui Nicușor Stanciu.

Actualul jucător al Stelei a impresionat în două meciuri amicale înainte de Euro 2016, cu Lituania și Spania, astfel că a luat fața înaintea turneului final din Frana. Acolo, însă, mijlocașul de creație a avut o evoluție în nota echipei, care a părăsit prematur competiția, despre care puteți citi ultimele amănunte aici. „Cu tot respectul, l-am ridicat în slăvi pe Stanciu, noul număr 10, și el avea trei meciuri la națională. Ori cineva de la Steaua își dorește să-l vândă și jurnaliștii spun că e Pele, ori nu înțeleg eu fotbal”, a spus Mutu la Digisport. În vocea lui se putea simți și o oarecare doză de gelozie pentru că sunt și alți jucători care au priză la mass media în afară de fostul Briliant, cel la care se închina o țară întreagă în zilele sale de glorie.

Pe undeva este normală atitudinea lui Mutu, întrucât nu este ușor să ieși din luminile reflectoarelor brusc, însă fostul atacant al Fiorentinei ar trebui probabil să vină cu un alt discurs, ceva mai ofertant pentru noua generație. Stanciu nu este Pele și nimeni nu l-a comparat cu perla Braziliei vreodată, iar co-golgheterul all time al echipei naționale n-ar trebui să marșeze pe această idee, ci să-i transmită stelistului un mesaj încurajator, întrucât România va avea nevoie pe viitor de talentul lui Stanciu. În momentul de față nu avem 100 de Stanciu în țară ca să ne permitem să-l ironizăm pe cel care vrea să-și facă un nume în fotbal. Pentru că asta este Stanciu în momentul de față: un jucător în vârstă de 23 de ani care caută să devină un fotbalist important.

De altfel, el însuși a refuzat la începutul acestui an orice fel de comparație cu mult mai celebrii săi predecesori care au purtat numărul 10 la echipa națională. Iată ce declara Stanciu în luna ianuarie: Hagi și Mutu au fost unici în istoria naționalei. Nu am cerut eu și nici nu mi-am propus să joc cu numărul 10 la națională. Lumea ar trebui să înceteze să mă mai compare pe mine cu Hagi și Mutu, pentru că deocamdată e greu să ajungem la valoarea lor și să facem ce au făcut ei pentru națională.” Dacă Mutu ar fi citit această declarație la momentul respectiv, ar fi avut probabil un alt discurs acum, unul care să împingă dialogul înainte, nu care să-l întoarcă înapoi, într-o zonă de disconfort pentru Stanciu.

 

 

 

 

 

 

 

 Lasă un răspuns

Site creat de