De Vazut, Important

Statul în casă ajută să te redescoperi

gatit carantina coronavirus

Cu toții suntem afectați de această situație. Din cauza pandemiei de coronavirus, viețile tuturor au luat o întorsătură majoră.

Statul în casă este, în primul rând, o provocare pentru toate persoanele, indiferent de vârstă. Dar, din toate aceste lucruri, putem observa și partea plină a paharului.

Faptul că petrecem foarte mult timp în casă ne aproprie de familie, descoperim lucruri noi care ne plac și putem să facem lucrurile de care înainte nu aveam timp. Putem chiar noi să facem în așa fel încât să transformăm „chinul” de a sta în casă, într-un timp de calitate petrecut alături de cei dragi.

Iată câteva metode prin care statul în casă poate deveni o plăcere:

Află pasiunile comune cu familia ta

Dacă înainte de a petrece atât de mult timp în casă, ieșeai zilnic și abia reușeai să te saluți cu membrii familiei, acum nevoia, plictiseala, curiozitatea  te face să interacționezi cu ei. Afli lucruri de care nu știai. Descoperi că ai pasiuni comune cu familia ta, cum ar fi jocul de remi sau poate alte lucruri pe care urmează să le experimentezi alături de ea.

remi carantina coronavirus

Practică sportul minții

Tehnologia îți ocupă jumătate din viață. Este timpul să faci o schimbare. Îți place să citești, dar tot timpul te plângi că nu ai timp din cauza treburilor zilnice? Contextul actual îți oferă timpul de care ai nevoie și astfel poți să pui în practică pasiunea pentru cărți. O carte bună și un ceai sau o cafea te pot salva de o zi plictisitoare de stat în casă.

citit carantina coronavirus

Fii chef în propria bucătărie

Părinții doresc să te menajeze mereu. Ei gătesc, fac curat, doar ca să nu depui tu niciun efort. Astăzi este timpul să-i răsfeți tu. Pune-ți un șorț și răsfoiește cartea de bucate a mamei. Poate chiar îți place să gătești, dar până acum nu știai. Oportunitatea de a sta în casă și de a te putea implica în treburile zilnice pe care ceilalți le fac pentru tine de obicei, poate fi un prilej bun de a-ți deschide apetitul pentru gătit și să descoperi că îți place acest lucru.

gătit

Descoperă hobby-uri noi

Îți place să experimentezi tot timpul lucruri noi? Stai în casă și dedică-ți timp ție. Cunoaște-te mai bine, află lucruri noi despre tine. Încearcă să înveți să cânți la un instrument. Astfel, poate ieși la iveală un talent ascuns al tău, de care nici tu nu știai că-l deții. Mulți tineri îndrăgesc chitara, ai putea încerca și tu. În viitor, statul acesta în casă, poate să îți aducă succes și să umpli stadioane la concertele tale.

cantat carantina coronavirus

Învățatul devine un lucru plăcut

Ești ușor de convins să lași învățatul pe mâine, iar azi să ieși în oraș? Acum nu te mai poate convinge nimic să ieși din casă. Învață la cursul acela la care nu ai fost niciodată, sau la materia de la care chiulești mereu. Învață pentru teste, teze, sesiune și nu vei mai trece prin stresul „Dacă iau notă mica? Dacă pic?”. În acest fel, ziua trece fără s-o simți și scapi de plictiseală, fiind captiv de lucrurile interesante pe care le descoperi la fiecare pagină dată.

invatat carantina coronavirus

Nu-ți neglija corpul

Obișnuiai să mergi la sală? Acum stai acasă! Sportul este o activitate care ne face să avem o viață mai sănătoasă și să ne simțim mai tineri și plini de viață. Camera ta este locul perfect pentru a-ți face rutina. Sportul face ca timpul să treacă mai repede și mai plăcut. La finalul zilei vom fi fericiți și mândri că am avut o zi productivă chiar dacă am stat în casă.

sport carantina coronavirusLasă un răspuns

Site creat de