Politic, Important

Statul va oferi vouchere de 10.000 de euro pentru românii care vor să îşi cumpere maşini electrice

electric car 674862 1280

Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a declarat, marţi, la Sibiu, că programul “Rabla” va suferi câteva schimbări faţă de anul trecut.

Astfel, Constantin a precizat că vrea ca romanii să achiziţioneze peste 1.000 de maşini electrice noi prin programul “Rabla Plus” – în condiţiile în care anul trecut s-au cumpărat numai 40, în consecinţă măreşte valoarea primei de achiziţie la 10.000 de euro, de la 5.000 de euro, anul trecut.

Anul acesta vom avea la dispoziţie o sumă care să echivaleze cu 1.000 de maşini care să se vândă la nivel naţional, iar prima pentru fiecare cetăţean se va dubla de la 5.000 de euro la 10.000 de euro„, a spus ministrul Mediului, într-o conferinţă de presă.

”Rabla Plus va avea o sumă mult mai mare decât anul trecut la dispoziţie pentru 1.500 de autoturisme electrice. Aici vreau să vă spun că foarte mulţi au ridicat problema: domnule, cumpărăm maşini electrice, dar nu avem staţii de încărcare. Ne preocupăm că la pachet să vină şi staţii de încărcare care să fie la dispoziţia fie a operatorilor existenţi, fie a celor care vor să-şi dezvolte astfel de staţii de încărcare. Vrem să creăm un sistem, cel puţin în jurul marilor oraşe, în care maşinile electrice să fie din ce în ce mai folosite”, declara Constantin la începutul lunii martie, potrivit News.ro.

Potrivit ministrului, programul ar urma să demareze în luna aprilie.Lasă un răspuns

Site creat de