De Vazut

Stephen Hawking | Top 10 citate motivaţionale

Stephen Hawking s-a remarcat ca fizician, teoretician al originii universului și unul dintre cei mai mari cosmologi contemporani, profesor la catedra de matematică de la Universitatea Cambridge. Este o imagine recurentă a științei contemporane, evidențiindu-se prin contribuția sa substanțială, marcată prin studiile referitoare la originea și evoluția universului în expansiune (din momentul „marii explozii” <The Big Bang >) și studiile întreprinse asupra relației dintre găurile negre din univers și termodinamică.

Vă invit să priviți dincolo de imaginea preconizată a fizicianului și să pătrundeți adâncimile minții și ale simțirii sale. În aceste mici frânturi ale personalității lui vădite prin citatele expuse, puteți atinge câteva din cugetările care l-au adus în punctul în care este, în sfera științei dar și în viața personală. Acest om s-a îndepărtat de perisabilitatea existențială și a reușit să învingă lupta cu timpul (subiect recurent de a lungul vieții sale) prin descoperirile sale, care dupa cum el însuși afirma „ poate că descoperirile științifice nu sunt mai bune ca sexul, dar satisfacția  durează mai mult” .

A murit la varsta de 76 de ani, însă lăsând în spate o viziune amplă asupra universului și a vieții, în general.

  1. „Oamenii tăcuți au cele mai zgommotoase minți.”
  2. „Poate că descoperirile științifice nu sunt mai bune ca sexul, dar satisfacția durează mai mult.”
  3. „Cel mai mare duşman al cunoaşterii nu este ignoranţa. Este iluzia cunoaşterii”.
  4. “Dacă înţelegi cum operează universul, îl controlezi într-un fel.”
  5. “Inteligenţa este abilitatea de a te adapta la schimbare.”
  6. “Creşterea dezordinii sau a entropiei este ceea ce deosebeşte trecutul de viitor, oferind o direcţie timpului.”
  7. “Trebuie să căutăm cea mai mare valoare pe care o putem obţine din acţiunile noastre.” Stephen Hawkingî n interviu în The Guardian (2011)
  8. “Oprirea atenţiei asupra lucrurilor terestre ar limita spiritul uman.”
  9. “Unu, aminteşte-ţi să priveşti spre stele, nu în jos, la picioare. Doi, nu renunţa niciodată la muncă. Munca îţi oferă un scop şi viaţa este goală fără ea. Trei, dacă eşti îndeajuns de norocos şi îţi găseşti iubirea vieţii, aminteşte-ţi că este acolo şi nu renunţa la ea.”
  10. “Orice lucru contează, atât timp cât nu renunţi la el.”

Articol realizat de Diana MihalescuLasă un răspuns

Site creat de