Social & Cultura

Stilul mediteranean de design interior: 5 elemente de bază

Stilul mediteranean de design interior

Amenajarea interioară a spațiilor conferă casei tale aspectul dorit, oferindu-ți starea de confort de care ai nevoie. Dacă vrei ca locuința ta să aibă mereu o legătură specială cu marea, atunci ar trebui să îți îndrepți atenția către stilul mediteranean, foarte apreciat în foarte multe locuințe, în prezent. Iată câteva elemente de bază ce țin de aceste amenajări și cum le poți pune în valoare chiar în spațiul casei tale. 

Stilul mediteranean pune accent pe naturalețe

Stilul mediteranean își are originile în zona Mării Mediterane, iar caracteristica principală a caselor de acolo constă în folosirea unor elemente de decor cât mai naturale. Pe lângă lemn, care este nelipsit în amenajările specifice rustice- mediteraneene, piatra naturală joacă un rol deosebit de important. Pardoselile sunt acoperite cu piatră naturală, preponderent cu ardezie. Astfel, dacă vrei să îți amenajezi și tu locuința în stil mediteranean, atunci poți căuta idei de amenajare cu ardezie și poți alege ceea ce ți se pare potrivit, care să se potrivească în amenajarea casei tale. Ardezia este un material deosebit de estetic și foarte rezistent, iar aceasta poate fi folosită atât pentru amenajări la nivelul interiorului locuinței, cât și la exterior, pentru placarea suprafețelor de terasă.

Culoarea de bază a amenajărilor mediteraneene este albul

Amenajările în stil mediteranean au o frumusețe aparte și se remarcă față de alte tipuri de amenajări prin culoare. Puritatea albului este recunoscută ca fiind semnătura acestui stil, așa că poți încerca să îți amenajezi locuința folosindu-te de culoare. Începând de la pereți și terminând cu perdele sau mobilier, poți folosi această culoare pentru a pune în evidență mărimea și frumusețea casei tale. Nu uita că și exteriorul casei tale va trebui să coincidă cu interiorul, așa că îndrăznește să îți creezi propriul colț de Rai mediteranean.

Stilul mediteranean înseamnă lumină

Lumina joacă un rol foarte important în cadrul acestui tip de amenajare, pentru că aceasta creează o puternică senzație de amplitudine. De aceea, cele mai multe case mediteraneene prezintă suprafețe vitrate mari, acoperite cu perdele albe, fine, simpliste, prin care vântul valsează. Poți recrea această senzație și în casa ta, mai ales dacă beneficiezi de camere cu ferestre ample.

Cumpără perdele delicate, transparente, care să acopere zona ferestrelor și lasă aerul să pătrundă în casa ta și să aducă puțin din briza mării. 

Folosește decorațiuni din lemn

Lemnul este un element foarte important în decorarea locuințelor în stil mediteranean. El duce cu gândul la naturalețe și la simplitatea lucrurilor și în plus aduce un strop de frumusețe în casa ta. Poți folosi lemnul în starea sa naturală, fără a fi nevoie să îl vopsești, incluzându-l atât în structura mobilierului, cât și în ceea ce ține de decorațiuni. 

Folosește elemente marine de decor 

Stilul mediteranean se apropie foarte mult de stilul marin, din punct de vedere al amenajărilor, așa că vei putea împrumuta anumite elemente chiar și de aici. Poți decora casa folosind pături care să se asemene unor năvoade sau poți utiliza decorațiuni specifice zonei marine precum: colaci de salvare din lemn, scoici, pocale sau alte elemente care au legătură cu marea. Nu uita că zona băii este foarte permisivă din acest punct de vedere așa că ia în calcul chiar și amenajarea acestor spații, astfel încât să obții un aspect deosebit. 

Stilul mediteranean este cu siguranță unul dintre cele mai expresive stiluri de amenajare, iar el poate scoate în evidență frumusețea casei tale, dar și pasiunea pentru amenajările marine. Caută așadar cele mai frumoase idei de amenajare în stil mediteranean și fă din casa ta o adevărată oază de liniște, așa cum îți dorești. Lasă un răspuns

Site creat de