Din Zona, Important

Studenții au o dilemă: Unde ar trebui să lucrez în vacanță?

Studenții au o dilemă: Unde ar trebui să lucrez în vacanță?

În fiecare an, tinerii români care studiază la colegii și universități pleacă în vacanță, pentru a se distra sau pentru a căuta un loc de muncă specific sezonului din perioada respectivă. Cei care aleg ca destinație litoralul românesc, pot găsi un loc de muncă pentru perioada de vară, în vacanță. Mulți sunt nevoiți să câștige bani pentru a-și plăti studiile, de aceea folosesc timpul liber în acest scop. Pe anumite site-uri se observă diferite oferte de muncă pentru studenți, care sunt pentru o perioadă determinată de timp.

Care loc de muncă este relevant pentru studenți?

Găsirea unui loc de muncă bun este o adevărată provocare în România. Cu siguranță trebuie să ai noroc în ziua de azi să găsești o ocupație de succes, de regulă asta nu este întotdeauna la îndemâna oricui. În plus, pentru a anumite job-uri mai bine plătite, trebuie să ai anumite abilități și să dedici mai mult timp și efort, deci nu este chiar ușor.

Un job la modă în ziua de azi este cel de agent comercial sau de freelancer. Studenții care aleg acest job trebuie să promoveze produsele sau serviciile în numele unei firme sau companii. Ei fac promovarea pe o anumită zonă și sunt remunerați în funcție de realizări. Activitatea lor este oarecum deosebită de cea a altor tipuri de job-uri. Trebuie să aplice anumite strategii prin care să crească vânzările companiei în scopul dezvoltării cifrei de afaceri.

În acest caz, studenții care lucrează ca agenți comerciali pot promova doar anumite produse, sau mai multe servicii și produse diferite. Scopul este de a dezvolta vânzarea acelor produse în zona încredințată și de a atrage noi clienți pentru companie. În acest domeniu, patronii preferă îndeosebi studenții care au abilități de negociere și care dobândesc rapid anumite cunoștințe despre produsele și serviciile lor, pe care trebuie să le promoveze.

Cluju 2

Mulți studenți preferă job-urile part-time, sau acele locuri de muncă pentru vară; ei aleg să lucreze ca vânzători sau ospătari. Există job-uri pentru care nu se cere experiență și unde se preferă persoane tinere, active, care au un aspect plăcut. Deși la prima vedere lucrurile par simple, când mergi la interviu, constați că ți se spune să aștepți un răspuns câteva zile, pentru că sunt mai mulți candidați, iar apoi nu mai ești deloc sunat.

Studenții caută în continuare anunțuri cu locuri de muncă în ziare, pe Internet, în reclamele ce sunt postate în diferite zone din oraș. Unii decid să aibă un job mai ușor, să lucreze săptămânal, să aibă câștiguri semnificative încă de la început, cum ar fi să facă mai rapid bani din videochat pe https://www.nightprowl.ro/.

O mulțime de locuri de muncă sunt la hoteluri și pensiuni, unde se caută studenți care cunosc limba engleză. Ei pot fi angajați și pe posturi de traducător, ghid sau personal de serviciu la astfel de locații de cazare pentru turiști.
În ziua de azi și voluntariatul a câștigat popularitate, mai ales în domeniul medical. Multe tinere lucrează astfel pentru a prinde experiență în domeniul în care au studiat și nu țin cont de prejudecățile ce par și care, pentru ele probabil nu au nicio bază reală. Experții recomandă voluntariatul pentru studenți, sau un stagiu, pentru că acest mod de a lucra mai întâi gratuit ar putea fi o soluție la problema pe care o au – de a găsi un loc de muncă în domeniul lor de specialitate, mai târziu.

În România există multe locuri de muncă de acest fel, mai ales în domeniul sănătății. Multe asistente medicale fac muncă de voluntariat în spitale și merită cu siguranță respect și același tratament ca și angajatele cu experiență, cu normă întreagă.

Studenții iau în considerare toate aspectele când vine vorba de alegerea unui loc de muncă, unii vor să câștige mai mulți bani, alții pun pe primul plan experiența și cunoștințele acumulate și cred că, în acest sens voluntariatul poate fi util la un moment dat în viață.Lasă un răspuns

Site creat de