Studentie, Important

Studenții străini descoperă Clujul multicultural, printr-un proiect inițiat de UMF

Zilele Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" Cluj

Universitatea de Medicină și Farmacie «Iuliu Hațieganu» din Cluj-Napoca, în parteneriat cu organizațiile studențesti EMSA (English Medical Students’ Association) și CMC (Corporation Médicale Cluj), cu Ambasada Franței în România și Institutul Francez din Cluj-Napoca organizează, în perioada 24-26 septembrie 2019, a cincea ediție a Seminarului de integrare a studenților internaționali de la secțiile engleză și franceză.

Activitățile se vor desfășura în paralel sub denumirea Pre-rentrée 2019, respectiv Welcoming Days 2019, și se adresează studenților admiși în anul I la secțiile cu predare în limbi străine de la Medicină, Medicină Dentară și Farmacie.

„Universitatea de Medicină și Farmacie va primi și în acest an tineri proveniți din peste 40 de țări, din toate colțurile lumii. Mulți dintre ei știu prea puțin despre România sau despre Cluj. Suntem conștienți că prima impresie contează, de aceea vrem să îi ajutăm pe acești tineri să descopere Clujul așa cum este el: prietenos, multicultural și modern. Ne preocupă mult integrarea lor și ne dorim ca ei să simtă că au un al doilea cămin aici, pe durata studiilor universitare.” a subliniat Anca Buzoianu, decanul Facultății de Medicină, coordonatoarea acestui proiect.

Programul cuprinde o zi a porților deschise cu vizita Universității de Medicină și Farmacie, o vizită ghidată o orașului, întâlniri cu decanii facultăților, ateliere de inițiere în limba română și de introducere în cultura românească, dar și sesiuni administrative, în cadrul cărora studenții vor primi informații despre permisul de ședere, respectiv înregistrarea rezidenței pe teritoriul României, despre asigurarea locuinței, despre sistemul de sănătate din România, precum și alte informații utile. Pentru o deplină acuratețe, sesiunile administrative sunt organizate în parteneriat cu Serviciul de Imigrări al Județului Cluj, Casa de Asigurări de Sănătate și Poliția care deservește campusul universitar.

Ceremonia de deschidere va avea loc în data de 24 septembrie 2019 – ora 9:00 pentru studenții de la secția engleză și ora 11:30 pentru studenții de la secția franceză – în Aula «Iuliu Hațieganu» (str. Gheorghe Marinescu nr. 23).

Cu această ocazie, prestigioasa universitate clujeană va fi onorată cu prezența unor distinși invitați, printre care Excelența Sa doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Republicii Franceze în România, și delegația acesteia, precum și Excelența Sa doamna Raja Jhinaoui Ben Ali, Ambasadoare a Tunisiei în România. De asemenea, va fi prezent Excelența Sa domnul Hassan Abouyoub, Ambasadorul Regatului Maroc în România. Având în vedere numărul important de tineri originari din Germania care urmează studiile medicale la Cluj, vor participa: domnul Hans E. Tischler, Consul al Republicii Federale Germania la Sibiu și domnul Ingo Tegge, Director al Centrului Cultural German Cluj-Napoca.

Tot marți, 24 septembrie 2019, va fi organizată o seară culturală românească, incluzând spectacole folclorice și ale orchestrei studenților mediciniști, iar în 26 septembrie, manifestările se vor încheia cu o cină interculturală.

Studenții vor primi Ghidul studentului internațional, editat de către conducerea Facultății de Medicină, care cuprinde informații necesare pentru acomodarea în viața academică și vor fi familiarizați cu utilizarea aplicației InfoUtil UMF Cluj, destinată de asemenea furnizării de informații esențiale pentru studenție și pentru viața de zi cu zi în Cluj-Napoca.Lasă un răspuns

Site creat de