Studentie, Important, Sport

Studentul clujean care luptă să strângă bani pentru construcţia unei clinici pentru copiii bolnavi de cancer (FOTO)

Studentul din Cluj care luptă să strângă bani pentru construcţia unei clinici pentru copiii bolnavi de cancer

Moise Edward este student la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul UBB Cluj și a ales să-și sărbătorească ziua de naștere într-un mod inedit: alergând 22 de kilometri.

Cu ce scop?

Studentul clujean s-a hotărât să alerge echivalentul în kilometri a vârstei pe care urma să o împlinească pentru a contribui la o cauză umanitară: strângerea de fonduri pentru construcția primului Spital de Oncologie și Radioterapie pentru copiii diagnosticați cu cancer din România care se va situa in curtea Spitalului de Copii „Marie Curie” din București.”

Anul trecut, Edward a alergat 21 de kilometri, însă fără o finalitate anume. Prin urmare s-a decis ca anul acesta să-și direcționeze energia către lupta împotriva cancerului.

Modelul strângerii de fonduri prin atletism a fost preluat de la Andrei Roșu, primul român care a traversat Canalul Mânecii înot și care a reușit să termine unul dintre cele mai epuizante și dure curse din lume- „6633 ARCTIC ULTRA”- ultramaratonul de la Polul Nord care presupune alergarea a 563 de kilometri.

Tânarul student a creat un evenimet pe Facebook denumit „Alerg și donez – Semimaraton de ziua mea” prin care a informat prietenii virtuali de intenția sa și care este modalitatea de donare, invitându-i ca de ziua lui să dăruiască copiiilor bolnavi. Trimițându-i evenimetul lui Andrei Roșu, Edward a avut plăcut surpriză ca Andrei să-i răspundă și chiar să se implice financiar, deși acesta se află în campania de pregătire premergătoare următoarei sale aventuri: vâslirea a 5000 de kilometri peste Oceanul Atlatinc alături de încă trei coechipieri.

LRM EXPORT 20171208 144346

Edward a avut un scop clar si realizabil când a conceput campania: strângerea a 1000 de lei. Asociația „Dăruiește viața” i-a pus la dispoziție o platformă pe care oamenii o pot accesa pentru a cumpăra acțiuni (1 acțiune = 10 lei) prin „Bursa de fericire”, proiect al aceleași organizații.

Nu numai că suma așteptată a fost strânsă, ci chiar depășită, într-un timp nesperat, cu aproape 100 de lei, iar încă nu s-a terminat perioada donațiilor. Posibilitatea de a oferi donatii continuă până pe data de 27 decembrie, accesând link-ul pe care-l puteți găsi pe pagina campaniei: „Alerg și donez. Semimaraton de ziua mea„.

Primul Spital de Oncologie si Radioterapie pentru copiii diagnosticați cu cancer din România va avea 8000 de metri pătrați, iar investiția este estimată la suma de 8 milioane de euro. Jumătate din suma necesară a fost strânsă, iar eforturile Asociației „Dăruiește viața” nu se vor opri aici.

Studentul la „Publicitate” a mărturisit că pregătirea pentru o cursă de anduranță este vitală, iar necesitatea unui antrenament propriu a constituit o prioritate. Printre diversele activități universitare, el a încercat să alerge zilnic 5 kilometri pe zi, ninsoarea fiind un inconvenient care s-a dovedit a fi o amenințare pentru buna desfășurare a semimaratonului din 5 decembrie (data stabilită pentru începerea cursei).

Cu sufletul deschis, 10 participanți si condiții meteo favorabile, Edward a dus la bun sfârșit cei 22 de kilometri în 2 ore si câteva minute, la final numărându-se doar 5 din 11 alergători. Traseul a fost integral prin Parcul Central din Cluj-Napoca și a adunat un total de 11 ture circulare de parc.

Edward a alungat orice urmă de îndoială că implicarea în cauze cu care te identifici nu poate fi făcută și pe cont propriu, afirmând de la bun început că el nu-și dorește cadouri, ci cât mai multe zâmbete ale copiiilor bolnavi.

LRM EXPORT 20171208 144945Articol realizat de Razvan Murgu

photo credit: Alexandra Prigoană


Lasă un răspuns

Site creat de