Social & Cultura

Studentul UAD Cluj Pandele Radu expune proiectul „Urmașii lui Cain”

pandele radu uad cluj

Vernisajul cu numărul doi de pe agenda competiţiei de proiecte expoziţionale individuale “EXPO MARATON 2016”, ediţia a VI-a, proiect finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, va avea loc marţi, 10.05.2016, ora 19:00, Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca şi Galeria Casa Matei prezentând expoziţiile semnate de Pandele Radu, master I, pictură – Urmașii lui Cain şi Barna Gabor, master II, sculptură – Step by Step.

Expoziţia gândită de Radu Pandele – Urmașii lui Cain pentru actuala ediţie a Competiţiei de proiecte expoziţionale individuale “EXPO MARATON 2016” prezintă o meditație asupra societății actuale, a conflictului interuman motivat de sfidarea morții. Proiectul propune o încercare de a trata obiectiv natura omului în raport cu contractul social asumat, din poziţia de pictor de front, detașat de luptă, pictând ca natură statică un aranjament de miniaturi clasice, universal cunoscute, formând un război total în miniatură. Dorința omului este să învingă moartea, și cu cât este mai dispus să calce peste semeni într-o goană bizară de a-și clădi monumentul, cu atât încalcă mai grav contractul social.

Step by Step, proiectul lui Gabor Barna, master anul II, sculptură, constă dintr-o instalaţie interactivă, în fapt, o podea mişcătoare realizată din materiale reciclabile şi arcuri de saltea, care invită publicul la un exerciţiu de echilibru, de testare a capacităţii de menţinere a acestuia. Mai mult, ridică şi o serie de întrebări referitoare la existenţa sau nu a unui fundament în viaţa omului şi care ar fi stabilitatea acestuia? Ce este și ce nu este sigur în viaţa noastră?

Galeria Casa Matei vă aşteaptă să participaţi la evenimentele lunii mai şi să decideţi câştigătorul marelui premiu.

CALENDAR COMPETIŢIE EXPO MARATON 2016

 

Data Sala Mare Sala Mică
Joi / 5.05.2016

 

Bogdan Teodora Diana – Acesta NU este Pop-Art – Pictură, III Filimon Alexandra – Sexy Toys – Grafică, III
Marți / 10.05.2016 Pandele Radu – Urmașii lui Cain – Pictură, M I Barna Gabor – Step by Step – Sculptură, M II
Joi / 12.05.2016 Guleș Mihai – Torso – Pictură, M I Stătică Anca – Emilia – Traces – Sculptură, III
Marți / 17.05.2016 Chiriță Florentina – ShRoom – Design textil, M II Langa Daria  – des/prins – Grafică, I
Joi / 19.05.2016 Kilyen Eszter – Monștri protectori – Pictură, III Roman Andra – World Wide Women – Foto-video, M II
Marți / 24.05.2016 Bălan Vladimir Ionuţ – Negru de fum – Pictură, M I Cătărău Vasile – Indus în Industrializare – Ceramică, M I
Joi / 26.05.2016 Ispas Andrei – Pseudos – Pictură, III Ionel Mihai – Sihla – Sculptură, M I

 

Marți / 31.05.2016 Dragomir Sabina Elena – Intimacy. Beyond Appearance – Pictură, M II Dobriban Melinda – Afrodiziac – Sculptură, M I

 

 Lasă un răspuns

Site creat de