Uncategorized

STUDIU | Cercetatorii au decis: Cainii ne iubesc mai mult decat pisicile

STUDIU | Cercetatorii au decis: Cainii ne iubesc mai mult decat pisicile

STUDIU | Cercetatorii au decis: Cainii ne iubesc mai mult decat pisicile. Pentru iubitorii de pisici, aceasta stire este una dezamagitoare: pisicile noastre ne iubesc mai putin decat o fac cainii. Intr-un documentar al televiziunii BBC2, numit „Cats v. Dogs”, un expert in neurostiinta a testat care din animalele noastre preferate ne iubesc mai mult.

Cainii, la fel ca si oamenii, produc oxytocina, cunoscuta ca si „hormonul iubirii”. Cainii produc acest hormon cand intra in contact cu stapanul lor. Acest test nu a fost facut, insa, pana acum pe pisici.

„Avem dovezi solide care dovedesc ca dragostea cainilor fata de om exista” a declarat Dr. Paul Zak, cel care a realizat testul pentru Independent. „Oxytocina este reactia chimica a iubirii la mamifere. Oamenii produc acest hormon atunci cand le pasa de cineva. De asemenea, in aceste cazuri, sangele ne circula prin vene cu pana 60% mai repede decat in mod normal” a adaugat cercetatorul.

Dr. Zak a comparat cat „hormon al dragostei” produc atat cainii, cat si pisicile dupa ce se joaca cu stapanii. Acesta a luat mostre de saliva de la 10 pisici si de la 10 caini de doua ori: inainte cu 10 minute de joaca si imediat dupa.

Dupa ce a analizat mostrele de saliva, rezultatele au aratat ca oxytocina (hormonul iubirii) a fost produs in proportie de 57,2% in cazul cainilor si doar de 12% in cazul pisicilor. Potrivit cercetatorului, in teorie acest lucru inseamna pisicile ne iubesc mai putin decat o fac cainii.

Am fost chiar surpins sa descopar un nivel atat de mare al oxytocinei la caini, lucru care inseamna ca acestora le pasa si indragesc pe stapani. A fost, de asemenea, surprinzator ca pisicile produc acest hormon; chiar daca vorbim de un nivel scazut. Acest lucru inseamna ca si pisicilor le pasa catusi de putin de stapanii lor” a concluzionat cercetatorul.Lasă un răspuns

Site creat de