Social & Cultura

STUDIU: Preferințele românilor atunci când cumpără online

Topul celor mai utile site-uri de job-uri

Cumpărăturile online au devenit din ce în ce mai frecvente la nivel mondial, iar acest fenomen nu a întârziat să apară nici în Romania. Ele prezintă o serie variată de avantaje și beneficii, însă este interesant de observat ce preferă românii să comande online, în funcție de categoria de gen. Astfel, un studiu realizat recent a descoperit următoarele informatii:

  • Cărți

Cărțile de orice gen au devenit extrem de populare în magazinele online, dovadă fiind faptul că acestea se cumpără într-un număr extrem de mare. Domnii spun că preferă cărțile Science Fiction și romanele polițiste, pe când doamnele, desi nu se dau în lături de la această categorie de lectură, mărturisesc că preferă cărtile clasice precum și cele romance. Îndiferent de preferințe, ambele categorii de gen sunt încântate de posibilitatea de achizitiona cărti online la prețuri foarte bune.

  • Articole de design interior

În acest caz, doamnele s-au dovedit a fi cele mai interesate, deoarece acestea își doresc să aibă casele decorate cât mai modern. Fie că este vorba de mobliă, elemente de decor sau lenjerii de pat, toate au spus că preferă produsele cu o calitate superioară. În topul preferintelor româncelor s-au clasat lenjeriile de pat de lux de la Sabaev, precum și alte articole decorative din lemn sau ceramică.

studiul 2

  • Gadgeturi și laptopuri pentru domni

Domnii, fiind printre cei mai mari pasionați de tehnologie, își doresc să fie întotdeauna în pas cu cele mai recente tendințe în materie de laptopuri, telefoane și alte gadgeturi de ultimă generație. Printre preferințele acestora în ceea ce privește cumpărăturile online se află laptopuri precum cele de la Rombiz, tabletele și alte accesorii pentru telefoanele mobile.

  • Produse de îngrijire personală

Desi atât domnii, cât și doamnele acordă atenție îngrijirii personale, de data aceasta doamnele sunt cele care excelează la comenezile produselor de acest tip din magazinele online, ele având astfel posibilitatea de a alege dintr-o gamă foarte variată de articole. Printre cele mai îndrăgite produse s-au regăsit și șampoanele profesioniste din gama Bottega Verde, renumite pentru ingredientele lor naturale.

  • Articole vestimentare

De această dată preferințele domnilor și ale doamnelor se află pe poziții de egalitate. Ambele categorii se declară mulțumite de cumpărarea articolelor vestimentare din magazinele online, atât din tară, cât și din străinătate, și, spun aceștia, ar continua să cumpere în acest mod din magazinele care oferă posibilitatea de returnare. Printre produsele achiziționate de aceștia se află:

  • rochiile și bluzele pentru doamne
  • pantalonii și jacketele pentru domni
  • încălțămintea
  • accesoriile

 

 

 

 

 

 

 Lasă un răspuns

Site creat de