Social & Cultura, Important

Studiu privind impactul marilor festivaluri din Cluj asupra comunității locale

3 festivaluri care cuceresc Clujul

Ovidiu Moisescu, conferențiar universitar al Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj a lansat un sondaj online pentru a afla cum sunt afectați clujeni de festivalurile care au loc anual în Cluj-Napoca.

În urmă cu doi ani am realizat un studiu privind festivalurile Untold și Electric Castle, axat pe analiza satisfacției participanților și a cheltuielilor lor. Subiectul a fost redat pe larg în presa locală de atunci, însă majoritatea jurnaliștilor au vrut să știe mai multe despre impactul festivalurilor din Cluj-Napoca asupra comunității locale. Nu am putut da atunci un răspuns cuprinzător, motiv pentru care în acest an am demarat un nou studiu în care accentul este pus nu doar pe analiza participanților, ci și pe felul în care clujenii resimt derularea Untold și TIFF în orașul lor.

Am pregătit în acest sens un chestionar adresat tuturor clujenilor, indiferent dacă au participat sau nu la cele două festivaluri majore organizate anual în Cluj-Napoca (mai puțin anul acesta, evident).

Pentru a avea o imagine corectă a modului în care clujenii văd cele două festivaluri, felul în care acestea îi afectează, respectiv măsura în care ei susțin organizarea celor două festivaluri în oraș, am pregătit un chestionar online care mi-aș dori să ajungă la un număr cât mai mare de clujeni„, a transmis profesorul Ovidiu Moisescu.

Sondajul poate fi accesat aici: https://econ.ubbcluj.ro/~ovidiu.moisescu/festivals

TIFF 2020 va fi reprogramatLasă un răspuns

Site creat de