Politic, Important

Studiul de fezabilitate pentru Spitalul Regional de Urgenţă din Cluj a fost aprobat

spital regional la Cluj

Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Naţional şi Locuinţe a avizat vineri studiul de fezabilitate pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj.

Spitalul Regional de Urgenţă Cluj va avea 849 de paturi şi va deveni un pol de nivel terţiar pentru reţeaua de spitale din regiunea NV, destinat pacienţilor critici şi cazurilor complexe care necesită tehnologii şi expertiză de nivel înalt, se arată în informare.

Spitalul va fi construit în comuna Floreşti, din judeţul Cluj, pe un teren intravilan aflat în administrarea Ministerului Sănătăţii, iar valoarea investiţiei este de aproximativ 500 milioane euro. Pentru construcție vor fi utilizate atât fonduri externe nerambursabile, cât și bani de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătăţii, precum şi din alte surse constituite în limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinaţie, conform programelor de investiţii publice.

Este un pas important pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj. Următorul pas în realizarea acestui proiect este iniţierea, de către Ministerul Sănătăţii, a unei Hotărâri de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici a obiectivului de investiţii. După aprobarea acestui act normativ, Ministerul Sănătăţii poate lansa procedura de achiziţie de servicii de proiectare şi construcţie a SRU Cluj. În acelaşi timp, continuăm demersurile necesare pentru construirea Spitalelor Regionale de Urgenţă de la Iaşi şi Craiova„, a declarat Sorina Pintea, ministrul sănătăţii, potrivit unui comunicat de presă.

Proiectarea, supravegherea şi construcţia spitalelor regionale din Iaşi, Cluj şi Craiova va fi realizată în baza unui acord de consultanță semnat cu Banca Europeană de Investiții la începutul lunii iulie 2019.

Cel mai avansat proiect este SRU Iaşi, pentru care a fost realizat studiul de fezabilitate, iar prin HG nr.290/mai 2019 au fost aprobaţi indicatorii tehnico economici. Cererea de finanţare a realizării SRU Iaşi este în curs de pregătire, astfel încât în luna septembrie urmează să fie depusă la Comisa Europeană. Pentru Spitalul Regional Cluj Napoca a fost realizat studiul de fezabilitate, a fost obţinut Acordul de Mediu şi sunt finalizaţi indicatorii tehnico-economici care vor fi aprobaţi la sfârşitul lunii august în Guvern, urmând ca în luna octombrie să fie depusă cererea de finanţare şi pentru acest spital la Comisia Europeană. De asemenea, se estimează că pentru SRU Craiova cererea de finanţare va fi depusă la Comisia Europeană în luna decembrie„, se mai arată în comunicat.Lasă un răspuns

Site creat de