De Vazut, Important

Stufărişul de la Sic – Paradisul de lângă Cluj pe care trebuie neapărat să îl vezi (VIDEO)

stufarisul de la sic

Vacanța de vară mai are puțin și ia sfârșit. Dar dacă doriți să vă încheiați vara într-o notă memorabilă, explorând frumusețile pe care le are de oferit Clujul și împrejurimile sale minunate, atunci vă propunem să faceți o excursie de o zi până la Sic, în județul Cluj.

Comuna clujeană Sic este situată la 60 de km distanță de Cluj-Napoca, având o suprafață de 56,4 kmp. Satul Sic este atestat documentar începând cu anul 1291.

Timp de cinci secole, comuna Sic a avut statut de oraș datorită faptului că pe teritoriul localității se aflau câteva mine de sare, care erau exploatate. Un alt motiv pentru care Sicul era considerat oraș era datorită faptului că acesta este autonom. Primul document scris, care făcea referire în mod oficial la atestarea Sicului, a fost redactat în 1291.

În momentul în care au fost închise minele de sare, orașul Sic devine treptat o comună obișnuită. Acesta își va redobândi la sfârșitul secolului XX faima de odinioară datorită popularizării de către folcloriști și peste granițele țării. Un aspect important al popularizării este creionat de portul popular și de tradițiile locale.

Dacă alegeți acest loc special pentru a încheia vacanța de vară, trebuie să știți că principala atracție a locului este stufărișul, care este considerat a fi un adevărat paradis din inima Transilvaniei.

Rezervația de la Sic este a doua cea mai mare întindere de stuf din România, după Delta Dunării. Zona cu stuf are o suprafață de 220 de hectare, iar suprafața totală a rezervației este de 505 hectare. Aici veți întâlni numeroase specii de păsări, amfibieni, reptile, dar și 42 de specii de plante. 

Vă puteți bucura de peisajul deosebit de pe pontonul din lemn. Acesta are un kilometru în lungime. Mai există un turn de observare și două foișoare unde vă puteți opri pentru a admira peisajul și a vă relaxa. Tot în zonă cei pasionați de birdwatching (urmărirea păsărilor) își pot practica hobby-ul în zonă.

Așadar, acest loc inedit din inima Transilvaniei este ideal pentru a face o frumoasă drumeție de o zi spre locuri care așteaptă să fie descoperite, locuri de poveste, unde vă puteți bucura de peisajul magic, puteți face poze frumoase, puteți să vă bucurați de un picnic sau să admirați răsăritul soarelui alături de cei dragi.


Articol realizat de Pripon Flavia Mihaela


3 Comments

Lasă un răspuns

Site creat de