IT, Important

Succesul online este cheia! Patru paşi pentru digitalizarea afacerii tale

Succesul online este cheia! Patru paşi pentru digitalizarea afacerii tale

Comerţul online (e-commerce) este unul dintre puţinele domenii care s-au dezvoltat în 2020, în ciuda pandemiei de coronavirus.

COVID-19 a modificat comportamentul consumatorilor, iar majoritatea clienţilor aleg acum să facă shopping online. De exemplu, în 2019 cumpărăturile online în România au depășit 4,3 miliarde euro, în creștere cu 22% față de 2018 (conform GPeC). Pentru anul 2020, valoarea cumpărăturilor online în România va depăşi valorile din 2019, potrivit estimărilor realizate de specialiştii din domeniu.

Aşadar, digitalizarea afacerii tale este un pas extrem de important pe care trebuie să îl faci în 2021.

Dar ce anume ar trebui să știi înainte de a te îndrepta spre mediul online?

Paşii pricipali pentru digitalizarea afaceri tale sunt următoarele:

  1. Înregistrarea unui nume de domeniu web care să reprezinte numele societăţii sau brand-ul dumneavoastră. Acesta este un pas extrem de important deoarece odată ales numele domeniului web, acesta nu poate fi modificat. De asemenea, cu cât numele este mai scurt, cu atât este mai uşor de reţinut pentru viitori clienţi.
  2. Găzduirea web: pentru că domeniul să fie funcţional trebuie să cumpăraţi şi un pachet de găzduire web în funcţie de nevoile afacerii dumneavoastră. Aici puteţi primi ajutor de la firma de la care aţi cumpărat domeniul, deoarece, bazat pe informaţiile furnizate dumneavoastră vă poate recomanda un anumit serviciu.
  3. Dacă intenţionezi să vinzi/comercializezi produse online, un magazin online este ceea ce căutaţi. În loc de găzduire web este recomandat să alegeţi un server VPS sau un Server Dedicat, în funcţie de numărul de produse, de complexitatea magazinului online, etc.
  4. Căutaţi o firmă specializată sau apelaţi tot la firma de unde aţi achiziţionat domeniul, găzduirea sau serverul, deobicei aceste firme de profil vă pot oferi un pachet complet de servicii necesare pentru digitalizarea afacerii dumneavoastră.

Dacă aveţi deja un magazin online, însă întâmpinaţi probleme la provider-ul actual, încercaţi să căutaţi alte soluţii de găzduire a magazinului online. În majoritatea cazurilor nu este deloc recomandat ca un magazin online să fie găzduit pe un server shared, ci pe Servere Dedicate.

Pachetele de găzduire web shared sunt recomandate pentru site-urile de prezentare sau pentru mici magazine online cu un număr mic de clienţi şi cu produse reduse. Dacă doriţi un număr mare de clienţi şi produse pe site-ul dumneavoastră este recomandat să mutaţi găzduirea pe servere dedicate.


Photo by Glenn Carstens-Peters on UnsplashLasă un răspuns

Site creat de