Social & Cultura

Superstiții legate de noroc: Cum să evităm ghinionul

Superstiții legate de noroc

Încă de când a apărut viața pe Pământ, totul se învârte în jurul norocului și ghinionului. Acestea sunt forțele nevăzute care guvernează lumea și care sunt invocate de oameni în încercarea de a explica întâmplări care nu depind de ei.

Evident, toți își doresc să aibă noroc și fac tot ce pot ca să îl atragă. Credința că poți îmbuna Divinitatea acționând într-un anumit fel se numește superstiție. Potrivit unui sondaj recent, 54% dintre oameni sunt superstițioși. Unii fotbaliști rup câteva fire de gazon și le bagă „în sân” atunci când pășesc pe teren. Este doar un exemplu dintre milioane de gesturi. Probabil că cea mai întâlnită superstiție este ieșirea din casă cu piciorul drept.

Așa cum este logic, foarte multe superstiții există în lumea jocurilor … de noroc. Majoritatea gamblerilor apelează la gesturi „clasice”: poartă haine de anumită culoare, au asupra lor o potcoavă în miniatură sau un trifoi cu patru foi, își freacă mâinile sau scuipă în mâini, își încrucișează degetele, bat în lemn, se gândesc la ceva ce le aduce noroc etc.

Ghinionul unora este norocul altora

Există viziuni diferite asupra aceluiași gest. De exemplu, în timp ce unii gambleri sunt de părere că le aduce ghinion să se ridice în picioare în timpul jocurilor, alții se ridică special, pentru a avea o perspectivă mai bună asupra mesei, în încercarea de a transmite energiile pozitive asupra bilei ruletei, cărților sau zarurilor. O altă interpretare diferită este dată încrucișării picioarelor: unii consideră că astfel se închide poarta în nas ghinionului, în timp ce alții cred că încrucișarea barează calea norocului.

Unii superstițioși își numără zgomotos jetoanele înainte de o rundă, în ideea că zgomotul acestora va atrage alte jetoane, doar „ban la ban trage”. Alții nici măcar nu se uită la jetoanele pe care le mai au, considerând că viața este formată din suișuri și coborâșuri, iar contabilizarea avuției atrage o perioadă de „secetă”. Pe același principiu merg și pescarii care nu își numără niciodată peștii din juvelnic.

noroc
Superstiții legate de noroc: Cum să evităm ghinionul 3

Culmea superstiției

O altă superstiție este parierea pe numere sau pe culori norocoase. Așa cum probabil știți, cifra 7 este considerată „cea mai norocoasă” dintre toate, în timp ce mulți se feresc de cifra „13”, pentru că ar aduce ghinion. Sunt români care și-au schimbat numărul apartamentului, trecându-și 113, în loc de 13. Unii jucători la cazino apelează la numerologi pentru a afla care este numărul lor norocos. De asemenea, unii jucători la ruletă mizează doar pe roșu sau, dimpotrivă, doar pe negru. Culmea superstiției este să fii de părere că a fi superstițios aduce ghionion. Așadar, superstiția unor constă în a nu avea nicio superstiție.

Cum industria jocurilor de noroc s-a mutat în mare parte în online, există superstiții și în acest mediu. De exemplu, unii jucători la sloturi țin apăsat 7 secunde butonul mouse-ului până dau drumul butonului „Rotire”. Alții nu intră într-o cameră de cazino live dacă nu le place de crupier, pentru că norocul este atras și de starea de spirit. Cert este că nimeni nu consideră că o ofertă promoțională precum cod promo SlotV poate aduce ghinion. Când nu joci pe banii tăi, ai noroc din start.Lasă un răspuns

Site creat de