Social & Cultura, Important

Sute de participanți la cea de-a III-a ediție a DevTalks din Cluj-Napoca

20170517 125408

Conferința DevTalks dedicată pasionaților de tehnologie și developerilor din România a reunit miecuri, 17 mai,  la Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca aproximativ 800 de participanți. Aceștia au venit atât din Cluj-Napoca, cât și din alte părți ale țări, precum: Arad, Timișoara sau Sibiu.

În cadrul evenimentului au vorbit peste 30 de speciliști, ai domeniului tehnic, atât din România și Europa cât și din SUA. Conferința a fost organizată pe 4 scene principale: Main Stage, Web&Mobile, BigData & Cloud și DevOps.

Temele abordate de speakeri la ediția de anul acesta au fost: Internet of Things, Inteligență artificială, Machine Learning și Integrarea abilităților operaționale în echipele de dezvoltare. Totodată s-a discutat și despre noile trenduri în domeniu și s-au propus noi perspective asupra tehnologiilor actuale.

De asemnea, unele standuri aflate în cadrul conferinței au pregătit premii pentru pasionații de tehnologie. Acestea presupuneau rezolvarea unui limbaj de programare, iar în schimb primeau diferite lucruri, ex: suport de telefon.

20170517 124413

Întrebată care este scopul acestui tip de conferință, Andreea Tudorache, responsabilul de comunicare și PR, a explicat:

„Ceea ce încercăm noi să construim este ideea de comunitate IT, oameni care au tot felul de sesiuni de networking și pot să împărtășească experiențe. Să fie o experiență de învățare pe baza sharing-ului de knowdledge.”

Media de vârstă a participanților a fost între 24-40+, iar pe scena de Main Stage au fost prezenți studenți într-un număr crescut. Majoritatea au venit de la facultăți cu profil tehnic.

„Ne propunem să creștem din ce în ce mai mult, să creăm o experiență și mai intensă, de exemplu de anul acesta am introdus și workshop-urile și scena de java și project management. Cu cât sunt mai multe zone de interes pentru ei, mai multe teme abordate cu atât mai mult le va plăcea să vină în fiecare an.” a mai declarat Andreea.

20170517 124849

Printre speakerii invitați la expo-conferință, în premieră s-a aflat Luke Brainer- CTO la PixelPin din Marea Britanie.

„Mulți dintre speakeri vin la coferință din curiozitatea de a vedea cum este comunitatea IT din România.” a spus Andreea

Printre obiectivele conferinței este și implicarea activă a femeilor în tehnologie. Andreea Tudorache a declarat în acest sens:

„Cred că ar trebui să echilibrăm lipsa de încurajare a femeilor în IT pentru că toată lumea spune: << A, e tehnică, e pentru bărbați!>>. Nu e neapărat așa. Sunt multe femei bune! Chiar acum pe scenă avem un moderator, Oana Bouaroui. De asemenea,  sunt prezente ca speakeri și Cristina Șipoș și Cristina Morariu”

Developerii prezenți la conferința de anul acesta au fost:

  • James Birnie, Lead Consultant ThoughtWorks;
  • Luke Briner, CTO PixelPin;
  • Martin Woolley, Technical Program Manger la Bluetooth SIG;
  • Hannes Van De Vreken, Software Engineer & Developer Relations la madewithlove;
  • Zackary Chapple, Architect la CareerBuilder;
  • Martin Splitt, Senior Software Engineer la Archilogic;
  • Márton Kodok, Senior Software Architect la REEA;
  • Karina Popova, Head of Development la LINK Mobility;
  • Silviu-Tudor Serban, Fondator Helios Vision;
  • Alex Lakatos, Mozilla Tech Speaker.

20170517 125440

Sub umbrela Dev mai sunt organizate și alte evenimente, precum: DevHacks (programare cu 24 de ore de codare continuu), DevTalks for Juniors (care anul trecut s-a aflat la prima ediție și a fost dedicată pasionaților de tehnilogie cu până în 2 ani experiență) și DevAfterWork (sesiuni de discuții după ore de program prin colaborare cu companii și oameni interesați să vorbească despre banking, gaming sau orice alt subiect.)

Conferința DevTalks din Cluj-Napoca a avut loc la cea de a 3-a ediție și a fost organizată cu sprinijul Yonder, Yardi România, SDL, Frequentis și Garmin.

DevTalks se va muta pe 8 iunie la București unde va fi organizată pentru a a 4-a ediție și unde vor fi așteptați peste 1000 de participanți.


Articol scris de Miruna Aruxandei2 Comments

Lasă un răspuns

Site creat de