Studentie

Tabăra de vară SMURD Cluj (Emergency Medicine Summer School) – VIDEO

Tabăra de vară SMURD Cluj

În perioada 3-10 septembrie, Serviciul Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare Cluj (SMURD Cluj) organizează cea de-a șasea ediție a școlii de vară de la Arieșeni – Emergency Medicine Summer School (EMSS).

Tabăra este adresată studenților la medicină din toate centrele universitare din România și are ca scop pregătirea și sensibilizarea lor față de medicină de urgență. E o tabără non-formală, menită să se axeze pe lucrări practice, instructorii fiind medici din cadrul SMURD Cluj, specialiști în medicină de urgență și/sau anestezie și terapie intensivă și paramedici voluntari, studenți la medicină cu experiență din cadrul SMURD Cluj.

Fie că ei vor alege pe viitor medicina de urgență și vor ajunge medici în cadrul SMURD sau medici în alte specialități este foarte important pentru ei și pentru viitorii pacienți ca ei să aibă noțiuni cât mai bune și cât mai corecte despre situațiile de urgență.

Conceptul taberei este unul complex care implică colaborarea mai multor instituții printre care Inspectoratul pentru Situații de Urgențe „Avram Iancu” Cluj-Napoca, SMURD Cluj, UMF Cluj, Forțele aeriene, Salvamont Alba. În decurs de o săptămână cei 32 de cursanți vor trece prin pregătiri ample în ceea ce privește domeniul medicinii de urgență, vor lucra în 4 grupe de câte 8 cursanți, 1 medic și 3-4 instructori (paramedici), cu aparatură de ultimă generație și vor avea acces la exerciții complexe și simulări.

Ca și viitor profesionist în domeniul medical, indiferent de specialitate, știm că este foarte important să se recunoască și să se intervină cât mai prompt în orice urgență medicală, începând de la obstrucția de căi aeriene superioare și până la stopul cardio-respirator, dar și în cazul asistării la accidente rutiere când adrenalina momentului ne dictează reacțiile. EMSS își propune să vină în întâmpinarea acestei probleme și prin experiența medicilor SMURD, a paramedicilor SMURD, posibilitatea exercițiilor practice și a simulărilor de caz, după o săptămână de pregătire, 32 de curssanți vor fi în măsură să salveze vieți în cazul unor situații limită”, declară organizatorii taberei, Khal Elias-Andrei și Moldovan Orlanda.Lasă un răspuns

Site creat de