Social & Cultura, Important

Târg de locuri de muncă la Cluj-Napoca pentru vorbitorii de limba franceză

Târg de locuri de muncă la Cluj-Napoca pentru vorbitorii de limba franceză

Organizat de Institutul francez din România la Cluj-Napoca, salonul „Franceza te angajează” reunește vineri 15 noiembrie doisprezece companii dornice să angajeze vorbitori de limbă franceză.

Fie că este vorba de domeniul industrial, de cel bancar sau de IT, limba franceză reprezintă un important avantaj în carieră.

Vor pleda în acest sens: Adriana Record – director executiv al Camerei Franceze de Comerţ şi Industrie din România, Bogdan Herea – CEO Pitech+ și președinte al Clubului Francofon de Afaceri din Cluj, Pascal Fesneau administrator Pfeiffer Vacuum și Consul onorific al Franței la Cluj, Romulus Terebeş – profesor la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca și Ştefan Teişanu – director executiv al Centrului Cultural Clujean.

De asemenea prezente la întâlnire, 3 universități importante din Cluj (UBB, UTCN și USAMV) vor avea standuri de prezentare a ofertei lor de studii și în special a filierelor în limba franceză.

La standul Campus France – Institutul francez, doritorii pot primi informații despre oportunitățile de studiu în Franța și despre bursele Guvernului francez.

Forumul „Franceza te angajează” este o punte de legătură între mediul universitar și cel economic, apropiind sistemul educațional de cerințele pieței muncii.

Peste 1000 de tineri, studenți din trei mari universităţi clujene (UBB, UTCN şi USAMV), precum şi elevi din clasele terminale din Cluj și Transilvania au răspuns prezent la întâlnirea de anul trecut.

Evenimentul va avea loc vineri 15 noiembrie 2019, între orele 10 și 17, la sediul FSEGA (Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor), strada Teodor Mihali 58-60, Cluj-Napoca.

Firmele participante şi universităţile partenere îşi vor amenaja standurile de prezentare şi promovare în holul generos de la intrarea în clădire. Pe durata întregii zile vor fi organizate trei workshop-uri animate de specialişti în resurse umane, pe trei teme relevante pentru obiectivul acestui forum:

  • orientarea profesională;
  • redactarea unui CV în franceză;
  • simularea unui interviu de angajare în franceză.

De asemenea, vor fi organizate mai multe prezentări motivaţionale, realizate de personalităţi care au reuşit în carieră datorită contactului cu limba şi cultura franceză.

Intrarea la eveniment este gratuită.

foto: Franceza te angajează


Lasă un răspuns

Site creat de