IT, Important

Târgul de Cariere IT: peste 5000 de persoane au căutat loc de muncă în industria software din Cluj

Târgul de Cariere IT: peste 5000 de persoane au căutat loc de muncă în industria software din Cluj

Târgul de Cariere IT a avut loc în 9 și 10 noiembrie la Sala Polivalentă / BT Arena din Cluj-Napoca.

La această ediție, care a îmbinat recrutarea cu workshop-urile, conferințele și gaming-ul, au participat peste 5000 de candidați în căutarea unui loc de muncă sau a dezvoltării profesionale.

Aceștia au aplicat pentru posturile oferite de companii, dar au fost interesați și de programele de internship sau job-urile part-time.

Printre locurile de muncă disponibile s-au numărat PHP Developer, Java Developer, Software Developer, Android Developer, iOS Developer, Backend Developer, UI, Python sau Net Developer, angajatorii căutând atât persoane la început de carieră în domeniul IT, cât și buni cunoscători ai arealului, persoane cu experiență din categoria senior.

Modul de aplicare la toate job-urile dorite a fost facilitat sezonul acesta prin intermediul aplicației CV2GO, powered by eJobs. Recrutarea s-a făcut într-o manieră digitalizată, iar candidații și-au depus CV-ul în câteva secunde la compania unde au dorit să se angajeze.

Candidații și-au imprimat CV-ul la intrarea în târg, sub forma unui QR Code, pe care angajatorii l-au scanat cu ajutorul aplicației CV2GO.

La această ediție, Târgul de Cariere IT a încurajat și antreprenorii din domeniul IT, amenajând o zonă dedicată startup-urilor, numită StartUp Alley. Cele mai interesante proiecte și-au prezentat  oportunitățile de colaborare.

Printre acestea s-au numărat GAUS, Neurolabs, Contursoft sau Codifun.  Tot la Sala Polivalentă, pe parcursul celor două zile de eveniment a fost amenajată și o zonă de gaming, cu două turnee și premii speciale, organizată în parteneriat cu cele mai active comunități de gameri din Cluj.

Pasionații de jocuri au participat în ambele zile la tournamentul League of Legends, echipa câștigătoare fiind recompensată cu premiul de 500 de euro.

În 10 noiembrie, gamerii au jucat HearthStone, premiul constând în 150 de euro.

targ de cariere IT cluj

Târgul de Cariere IT a trecut de această dată la următorul nivel, transformându-se dintr-un eveniment de recrutare într-unul mai complex, care a fost orientat spre dezvoltarea profesională a candidaților. Multitudinea de activități gratuite derulate, și anume workshop-urile, trainingurile aplicate, conferințele, competițiile de gaming, au însumat faptul că evenimentul este într-o continuă dezvoltare.

Suntem interesați ca participanții să aibă o experiență cât mai completă la Târgul de Cariere. La această ediție am stabilit un nou record de candidați, iar acest lucru ne bucură pe noi ca organizatori, pentru că putem observa interesul participanților în ceea ce privește viitorul lor profesional.”, a declarat Alina Agafiței, PR Manager Târgul de Cariere.

Evenimentul, prin complexitatea sa, a creat noi punți între specialiști și participanți, încurajând dezvoltarea candidaților cu ajutorul workshop-urilor, trainigurilor aplicate și conferințelor.

Conferințele TechJam, organizate de TechFest connected by Vodafone împreună cu Târgul de Cariere au avut în vedere traininguri aplicate pentru Android, Java, AI/Machine learning și multe alte subiecte de mare interes.

Au fost abordate teme actuale și relevante pentru domeniul IT, iar accesul la conferințe a fost gratuit cu înregistrare prealabilă.Lasă un răspuns

Site creat de