Timp liber

„Târgul meșterilor populari” la Cluj-Napoca

targul mesterilor populari

Târgul meșterilor populari organizat la Cluj-Napoca a început vineri, 26 mai și se va încheia duminică, 28. Evenimentul are loc în Piața Avram Iancu și este deschis publicului în intervalul orar 8-21.

În cadrul Târgului sunt prezenți peste 70 de producători din întreaga țară. Clujenii pot cumpăra diverse lucruri, precum: costume populare, obiecte din lut, obiecte din lemn, icoane pe sticlă și lemn și ouă încondeiate, realizate manual.

„Muzeul Etnografic organizează astfel de târguri din 1987. Meșterii sunt din toate zonele țării și sunt producători direcți, nu comercianți. Iar lucrurile sunt rezultatul muncii lor.” a spus pentru cluju.ro coordonatoarea târgului, Dana Șerdan.

Scopul târgului este de a menține pe piață meșteșugurile tradiționale din zonele rurale, care sunt în curs de dispariție, ținute în viață de meșterii care încă mai au un contact cu tradiția. Promovarea acestor obiecte de către Muzeul Etnografic înlesnește accesul contemporanilor la valoriile vechi ale culturii rurale.

Târgul meșterilor populari este organizat anual de Muzeul Etnografic al Transilvaniei la sfârșitul lunii mai. În acest an este organizat concomitent cu Zilele Clujului, însă nu aparține de acest festival.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei este vechi de 95 de ani și este primul muzeu etnografic din țară.


Articol realizat de Miruna AruxandeiLasă un răspuns

Site creat de