Din Oras

Târgul Meșteșugarilor Romi la Cluj. Ateliere de împletituri de nuiele, obiecte de fier, lemn, piese textile şi port tradiţional

Târgul Meșteșugarilor Romi

Uniunea Civică a Tinerilor Romi din România în parteneriat cu Asociația Meșteșugarilor și Comercianților Tradiționali Romi, organizează „Târgul Meșteșugarilor Romi” în perioada 20-22 octombrie, eveniment ce va avea loc în Piața Unirii din Cluj-Napoca, între orele 09:00-22:00.

Târgul Meșteșugarilor este o acțiune culturală despre meșteșugari romi și neromi din zone geografice cunoscute ale ţării (Maramureş, Transilvania, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, etc.). Aceștia vor fi îmbrăcați în costumele tradiționale din zonele din care provin și vor face demonstrații de lucru.

Clujenii cât și turiștii pot vizita târgul încă din prima zi și, totodată, pot participa la ateliere de lucru și prezentări în scopul promovării produselor și serviciilor realizate de către meșteșugari romi prezenți: împletituri de nuiele, obiecte de fier, lemn, piese textile, port tradiţional şi vestimentaţie inspirată din acesta.

Prin organizarea acestui eveniment, se dorește conservarea tradițiilor meșteșugărești ale romilor precum și promovarea acestora în rândul tinerilor romi și neromi, încurajându-i să își însușească și să cunoască valorile tradiționale meșteșugărești autentice.Lasă un răspuns

Site creat de