Social & Cultura

Te-ai plictisit de curtea casei? Iată cum ii poti oferi un aer nou

Te-ai plictisit de curtea casei? Iată cum ii poti oferi un aer nou

Atunci când locuiești la curte, atenția se îndreaptă și asupra spațiului din jurul casei, nu doar interiorului. Dacă până acum nu i-ai acordat o atenție deosebită sau dacă, pur și simplu, îți dorești să-i oferi curții tale o schimbare, opțiuni sunt suficiente, trebuie doar să găsești proiectele care se potrivesc stilului și bugetului tău. Nu trebuie să sapi o piscină de 7 metri pentru a avea o curte nouă, nici să investești sume de neimaginat, ci doar să creezi unele puncte de atracție, care să-i ofere un aspect și o dinamică diferită.

Iata 4 proiecte pentru curte, care să schimbe felul în care o privești!

Împarte curtea pe nivele

Curtea casei îți poate oferi un loc în care creativitatea ta se poate juca în voie, atunci când alegi să o vezi mai mult decât o întindere dreaptă de gazon. Regândește curtea pe mai multe nivele și creează colțișoare speciale pentru fiecare nivel. Ideile de peisagistică sunt nenumărate, astfel încât poți alege să te focusezi pe diferite tipuri de pavaj, scări, locuri pentru foișor, flori și absolut orice îți trece prin cap. Reține că spațiul curții poate fi modelat și remodelat după propriile idei și nu te limita la configurația geometrică a acesteia.

Regândește terasa

Din fericire, amenajarea modernă a terasei este foarte la îndemână oricui are puțin timp liber la dispoziție, căci poți apela atât la proiecte cu buget redus, de tip do it yourself, cât și la decorațiuni și mobilă deja alese să se potrivească unele cu celelalte, de pe Homelux.ro. Atmosfera în care îți dorești să-ți bei cafeaua în fiecare dimineață dictează stilul. Pornește de la piese de bază, care pot fi ușor schimbate odată cu trecerea sezonului. Spre exemplu, poți alege o bancă pentru exterior cu perne decorative, cărora trebuie doar să le schimbi husele cu alte culori, pentru a părea că ai o terasă complet nouă. Găsești astfel de mobilier pe Homelux.ro și nu numai. Orice idee ai avea, ai cu siguranță soluții de calitate și adaptate bugetului tău, cu care să o pui în practică.

Folosește-te de lumină

Lumina este un prieten de nădejde atunci când vine vorba de schimbarea atmosferei, deoarece poți aplica diferite surse de lumină în locurile preferate din curte, de la spoturi LED, felinare, lămpi decorative și până la ghirlande luminoase, în funcție de atmosfera pe care vrei să o creezi.

Acordă atenție plantelor

Cea mai bună alegere asupra căreia te poți decide atunci când vrei să oferi dinamism grădinii, este să te orientezi asupra plantelor. Fie că alegi să îți construiești o mică grădină cu flori de sezon sau începi să înțelegi de ce toată lumea pare să fie înnebunită după plante în ghivece, plantele îți vor da o viziune complet nouă despre statul la curte, căci sunt mereu în schimbare în funcție de anotimp și mereu altele, căci odată ce ajungi să ai ”febra” plantelor, îți va fi greu să scapi de ea. În plus, vei vedea că și curtea va începe să arate mai bine.

Curtea casei poate fi un loc creativ și recreativ, dacă știi să îi acorzi atenția necesară. Cel mai important lucru este să îți găsești câteva spații în curte în care să te poți simți bine și în care să poți gândi noi proiecte.

Sursa foto: unsplash.com Lasă un răspuns

Site creat de