Timp liber, Important

Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj împlineşte 73 de ani de la înființare

Festivalul pentru copii WonderPuck aduce în centrul Clujului și la Bonțida spectacole din opt țări

Duminică, 5 februarie 2023, se împlinesc 73 de ani de la înființarea Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca.

Clujenii de toate vârstele sunt invitați să ia parte la evenimentul aniversar care va avea loc cu acest prilej la finalul acestei săptămâni.

Sărbătoarea începe sâmbătă, 4 februarie, de la ora 11, cu spectacolul „Te aștept!”/„ Eljöhetnél hozzám!”, în regia Ibolyei Varga. Acţiunea se petrece în Vestul Sălbatic, iar roul poveștii este un băiat orfan. Este povestea unei comunități simpatice, despre Vulpea elegantă şi suspicioasă, despre Bătrânul îmbufnat, despre Vrăjitoarea care încearcă să-şi ascundă bunătatea, despre Sperietoarea sufletistă, despre Alexandra grijulie şi despre Omul de Zăpadă cu sufletul fragil.

Regia este semnată de Kovács Ildikó, într-o nouă versiune scenică de Varga Ibolya.

Păpușile sunt concepute de Virgil Svințiu, scenografia și costumele de Ioana Olăhuț, iar restaurarea păpușilor și a decorului este realizată de Elena Ilaș.

Colaj muzical: Ábrahám Jolán.

Distribuția: Balogh Dorottya, Mostis Balázs, Giriti Réka, Péter Izolda/ Szűcs Tamás, Pünkösti Laura/ Patka Ildikó, Domokos Szabolcs, Kötő Áron,.

Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Spectacol despre lucrurile cu adevărat importante ale vieții

Aniversarea a 73 de ani de teatru de păpuși la Cluj-Napoca va continua duminică, 5 februarie, de la ora 11, cu spectacolul „Pălăria buclucașă”, de de Tohby Riddle, în regia lui Rachel Warr și a Andrei Ștefan. Este povestea incredibilă a unui tată și a fiicei lui, ale căror vieți se schimbă în ziua în care o pasăre își face cuib într-un loc neobișnuit… Viața le este dată peste cap, dar le schimbă și felul în care privesc lumea.

Dincolo de tumultul și agitația din fiecare zi, cei doi protagoniști ai piesei descoperă, alături de spectatori, dimensiunea interioară a vieții, sentimentele simple și lucrurile cu adevărat importante.

Astfel, vorbim de un spectacol nonverbal, dar plin de emoții și înțelesuri.

Asistent regie: Andra Ștefan
Scenografia / pictura: Elena Ilaș
Sculptura: Florin Marin
Muzica: Simon Roth
Distribuția: Andreea Bolovan, Dana Bonțidean, Ionuț Constantinescu și Ion Iurcu.

Vârsta minimă recomandată este de cinci ani.

Eroul care luptă cu morile de vânt

Zilele Teatrului de Păpuși „Puck” – 73 ani” se vor încheia cu spectacolul „Don Quijote”, de Miguel Cervantes, în regia lui Ioan Brancu”, programat pentru duminică, 5 februarie, de la ora 17.

Don Quijote merge până la absurd în numele cavalerismului. Alături de partenerul său credincios, Sancho Panza, eroul nostru luptă cu îndrăzneală împotriva unor rele imaginare, pentru a-și dovedi valoarea. Această adaptare este o alegorie dinamică și puternică a proiecțiilor minții naive a eroului, pentru a-și crea lumea perfectă, dar efemeră.

Scenografia este semnată de Elena Ilaș, iar sculptura de Florin Marin.

Distribuția: Ionuț Constantinescu, Radu Lărgeanu, Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Ion Iurcu, Iulian Lungu, Călin Mureșan, Angelica Pamfilie, Adina Ungur, Robert Trifan.

Ilustrație muzicală: Nagy Attila.

Proiecție video: Mihai Pamfiloiu

Spectacolul va fi prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de zece ani.

Cum se achiziționează biletele

Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la final de săptămână costă 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.

Abonamentul cuprinde șase intrări, la prețul de 60 de lei.

Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, în format cash, înainte de intrarea la spectacole.

Rezervările pentru spectacolele Teatrului „Puck” se pot face online, accesând linkul următor: http://puckpuppettheatre.eventbrite.com.Lasă un răspuns

Site creat de