Social & Cultura, Important, Timp liber

TechFest, primul festival al tehnologiei organizat la Cluj, promite să fie cel mai complex eveniment IT al regiunii

TechFest
  • În luna noiembrie, TechFest aduce zece zile de evenimente dedicate tehnologiei și inovării
  • Viziunea organizatorilor: în 2020, Cluj-Napoca va fi hub-ul tehnologic al Europei de Est

 Luna noiembrie transformă Cluj-Napoca în centrul industriei dedicate tehnologiei. Din 11 în 20 noiembrie, orașul de pe Someș găzduiește prima ediție a Cluj Technology Festival, eveniment de anvergură ce aduce împreună companii, antreprenori și programatori, cu toții pasionați de tehnologie și inovare în diversele sale forme.

TechFest 2016 înseamnă: zece zile de eveniment; 50 de standuri expoziționale cu cele mai noi gadget-uri; 40 de companii care-și deschid porțile; 3 sesiuni de „start-up pitch”; două zile de ateliere; un mega-hackathon; Gala premiilor industriei; lansări de produse; o conferință de coding.

cristian-dascalu-olivia-frosin-calin-cojocaruTechFest este un eveniment-umbrelă, care își propune să-i aducă împreună pe toți cei pasionați de tehnologie și inovație, fie că vorbim de aplicații de conectivitate, soluții inteligente de business, realitate virtuală, roboți sau inteligență artificială.

Încă de la prima ediție țintim să fim cel mai complex eveniment de acest gen din regiune și suntem convinși că în câțiva ani TechFest va pune Clujul pe harta mondială a manifestărilor dedicate tehnologiei. Viziunea noastră pentru 2020 este ca Cluj-Napoca să devină hub-ul tehnologic al Europei de Est, așa cum Berlinul este acum pentru Europa vestică”, a declarat Cristian Dascălu, fondator al Centrului StartUp Transilvania, organizatorii TechFest.

Suntem aici pentru că inovarea este una dintre valorile băncii noastre, iar bankingul de azi se bazează în fiecare zi pe produse și servicii inovative. Clujul are ambiția de a deveni un centru de prim rang în cercetare și dezvoltarea de tehnologie, iar BRD dorește să acompanieze această transformare ”, a declarat Călin Cojocaru, directorul regional de retail al BRD Groupe Société Générale, co-organizator al evenimentului.

TechFest 2016 începe vineri, 11 noiembrie, cu trei zile de Transylvania MegaHack, probabil cel mai mare hackathon din Europa Centrală și de Est, unde peste 500 de programatori sunt așteptați cu provocări din domenii diverse, de la digital banking, internet of things (IoT) și smart cities la datathon, e-commerce, securitate și testare de aplicații.

La finalul hackathonului se va desfășura și Transylvania Demo Day, competiție de start-up-uri din domeniile tehnologiei, al Internet of Things și al industriilor creative.

Luni și marți, 14-15 noiembrie, se desfășoară Technology Days, unde aproximativ 40 de companii își deschid porțile pentru toți cei interesați, în cadrul celei mai mari manifestări de acest gen. Vizitatorii vor putea participa și la workshop-uri specializate, iar în cursul serilor vor fi organizate activități pentru consolidarea comunității IT clujene.

Programul continuă în 16 și 17 noiembrie cu Cluj Tech Talks, o serie de conferințe specializate organizate cu sprijinul partenerilor de la Cluj Java Scripters, CodeCamp și IT Camp. Tot atunci, Smart City Forum va aduce în prim-plan orașele inteligente, cu sprijinul Trencadis. În 17 noiembrie va avea loc și Gala Industriilor Tehnologice, eveniment organizat împreună cu ARIES și care va premia cei mai buni specialiști și cele mai bune companii din domeniu.

TechFest continuă până în 20 noiembrie cu expoziția tehnologică din zona centrală a Iulius Mall, care va include cele mai noi gadget-uri tehnologice, roboți, jocuri și mașini electrice, precum și prezentări de produse. Seara de 18 noiembrie este rezervată unei mega-petreceri tech: 404 Party, iar în data de 19 noiembrie are loc conferința Code Camp, la care sunt așteptați aproximativ o mie de participanți.

Majoritatea evenimentelor se desfășoară la Iulius Mall. Accesul publicului este liber, cu excepția acțiunilor de la MegaHack, TechTalks și Transylvania Demo Day.TechFest este un eveniment organizat de Centrul StartUp Trasilvania. Co-organizator: BRD Groupe Société Générale. Parteneri și sponsori: Trencadis, United Business Center, Pitech Plus, FiWare, MindMagnet, Ve Interactive. Cu sprijinul: Tech Academy, Iulius Mall, Vitrina Advertising, ARIES, AMM Design, CodeCamp, Școala Informală de IT, IT Camp, Meet Magento, Party 404, Academy Plus, Cluj Hub, Cluj Java Scripters, Blugento, TeCOMM, PM Elite, SprintPoint Techccelerator, Salt&Pepper, Laurențiu, Laurențiu & Associates, Zoniz, iHub.eu, Get Pony, World Class, Outlead Marketing.2 Comments

Lasă un răspuns

Site creat de