Timp liber, Important

TechFest, primul festival din Transilvania dedicat tehnologiei, vine cu premii de peste 10.000 de euro

techfest mega hack cluj
  • În competiția de 50 de ore se vor dezvolta aplicații pentru domenii diverse, de la e-guvernare și securitate până la digital banking, virtual reality și comerț electronic
  • MegaHack este organizat în cadrul TechFest, primul festival din Transilvania dedicat tehnologiei

Sute de programatori sunt așteptați în 11-13 noiembrie la MegaHack, cel mai complex eveniment de tip hackathon organizat în regiune.

Biletele early bird, scoase la vânzare de câteva zile, sunt aproape epuizate. MegaHack se desfășoară în cadrul TechFest, primul festival din Transilvania dedicat tehnologiei.

În competiție vor participa echipe de maxim cinci persoane. Acestea își pot alege domeniul în care vor să concureze: digital banking, internet of things, e-guvernare, orașe inteligente, datathon, frontend, e-commerce, testare, gaming, securitate, ONG.

Echipele vor primi temele de concurs la începutul lunii noiembrie, iar competiția propriu-zisă va începe vineri, 11 noiembrie, de la ora 16. Vor urma apoi 50 de ore de codare efectivă, întrerupte doar de scurte pauze de masă, somn sau relaxare, iar la final echipele cu cele mai bune soluții vor fi premiate. Valoarea totală a premiilor, oferite de companiile implicate în MegaHack, este de peste 10.000 de euro. Evenimentul se va desfășura în spațiul expozițional de la Iulius Mall.

În cadrul MegaHack sunt anunțate peste 30 de teme de concurs, precum: realizarea primului chat-bot (asistent virtual ce comunică prin text) al unei companii de turism din România, care va fi destinat în special publicului tech clujean; programarea și pregătirea de lansare a rețelei IoT (internet-of-things) a orașului Cluj-Napoca, rețea realizată cu sprijinul voluntar al unor programatori și companii locale; construcția Blugento pe platformă e-commerce a site-ul ANAF; realizarea unei aplicații de de transport în comun pentru Primăria Alba-Iulia.

Printre companiile și instituțiile care vin cu provocări la MegaHack se numără  BRD Groupe Société Générale, Vector Watch, Betfair, Eximtur, Life Is Hard & eOKEY.ro, IBM Watson & Pony Car Sharing, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Onyx Beacon, primăriile municipiilor Cluj-Napoca, Oradea și Alba-Iulia, Pitech+Plus și Parking+Plus, Smart & Daimler, Gameloft, Security4Things, Braintronix, Taptitude, GovITHub, Digitize România, Blugento & Microsoft.

MegaHack este un eveniment care susține parteneriatele între companii, între colegi și între pasionați și care pune în valoare talentul: vom avea echipe de programatori care își pun la un loc cunoștințele pentru a rezolva probleme reale, chiar în afara sferei lor de activitate cotidiană”, a declarat Cristian Dascălu, fondator al Centrului StartUp Transilvania, organizatorii TechFest.

De altfel, festivalul dedicat tehnologiei așteaptă la Cluj-Napoca, între 11 și 20 noiembrie, mii de participanți: programatori, antreprenori și pasionați de cele mai noi tehnologii.

TechFest 2016 înseamnă: zece zile de eveniment; un ExpoTech in cadrul caruia se vor prezenta cele mai noi gadget-uri; Tech Open Days cu vizite la companii; Tech Talks cu spekeri de renume; Smart City Forum; Transilvania Demo Day cu sesiuni de „start-up pitch”; Gala premiilor industriei; CodeCamp – conferință de coding; 404Party – o mega petrecere pentru pasionații din domeniul IT.Lasă un răspuns

Site creat de