Uncategorized

Terapie inedită. Studenţii din Cluj scapă de stresul sesiunii cu ajutorul câinilor

studenti caini stres terapie

Asociația Dog Assist în colaborare cu Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării organizează sesiunea de iarnă a programului „Keep Calm with Dogs″ (Camera cu Câini), din anul universitar 2015-2016, program ce are ca obiectiv reducerea stresului studenților aflați în sesiune.

Acțiunea este organizată cu sprijinul Catedrei de Psihopedagogie Specială din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației UBB, Facultății de Medicină Veterinară USAMV și al Societății Române de Antrozoologie.

În cadrul programului se vor desfășura două sesiuni de activități asistate de animale cu scopul reducerii stresului și a anxietății studenților, relaxarea și îmbunătățirea ulterioară a abilităților de învățare a acestora, dar și pentru a crește starea de bine a participanților. Programul se va desfășura în fiecare sâmbătă, pe toată perioada sesiunii de iarnă.

studenti stres caini

Activitățile structurate vor fi de grup și se vor desfășura în prezența și cu implicarea activă a câinilor de terapie, respectiv a câinilor aflați în programul de pregătite pentru câini de terapie ai Asociației Dog Assist și vor fi coordonate de specialiști din cadrul asociației (specialiști în terapie asistată de animale și dresaj canin, psihologi, psihopedagogi, psihoterapeuți, medici veterinari etc.).

Ședințele vor avea loc în perioada 23 ianuarie – 20 februarie, ora 16.30 – 17.30, respectiv 18.00 – 19.00, la FSPAC 2, Sala T1 (str. Minerilor, nr.85), , iar înscrierile se vor face pe baza formularului de pe pagina www.facebook.com/DogAssist, respectiv www.dogassist.ro.

Programul a mai fost implementat în perioada anului universitar 2013-2014, fiind reluat în acest an pentru studenții din cadrul UBB și USAMV-CN, dar și pentru cadrele didactice. Conceput pe modelul „puppy room”, implementat în universități din țări precum Anglia, Statele Unite ale Americii sau Canada, programele de acest tip integrează interacțiunea om-animal și beneficiile aduse de aceasta în activități cu scop recreativ pentru studenți.

Accesul va fi liber pentru toți studenții și cadrele didactice ale Universității Babeș-Bolyai și USAMV-CN, însă se va realiza doar pe baza înscrierilor prealabile.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să apelați la: Asociația Dog Assist, contact@dogassist.ro,https://www.facebook.com/DogAssist.Lasă un răspuns

Site creat de