IT, Important

Tesla va construi un robot umanoid

Tesla va construi un robot umanoid

CEO-ul Tesla, Elon Musk, spune că compania pe care o conduce lucrează la un robot umanoid, iar un prototip va fi construit „cândva la anul”.

Conform The Verge, producția unui astfel de robot va fi înlesnită de experiența Tesla cu mașinăriile automate din fabricile sale, dar și de componentele hardware și software care pun în funcțiune sistemul Autopilot al mașinilor lor.

Musk a vorbit de nenumărate ori de frica sa că inteligența artificială va scăpa de sub controlul omenirii, însă menționează că Tesla Bot ar trebui să fie „prietenos”.

Totuși, robotul este construit în așa fel încât „să poți fugi de el sau să poți să fii mai puternic într-o luptă”.

Tesla Bot va avea 1,72 metri înălțime, va cântări 56 de kilograme și va avea un ecran în loc de față. Numele proiectului în interiorul companiei este „Optimus”.

De ce creează Tesla un robot umanoid?

De ce va fi creat robotul? Tesla scrie pe site-ul său oficial că acesta este făcut pentru a face lucruri „periculoase, repetitive sau pur și simplu plictisitoare.

„Eu cred că în viitor, munca fizică va fi o alegere, adică dacă vrei să muncești poți să o faci”, mai adaugă miliardarul.

Chiar și așa, istoria Tesla este plină de idei super tari care nu s-au materializat, cum ar fi o rețea de încărcare rapidă pentru mașini alimentată de energie solară, schimbarea bateriilor mașinilor electrice sau crearea unor încărcătoarea precum niște șerpi robotici.

Astfel, nu putem decât să ne dăm cu presupusul dacă Tesla Bot va vedea vreodată lumina zilei.

sursa: dcnews.roLasă un răspuns

Site creat de