Social & Cultura

Test 2020 anvelope iarnă 225/55 R17 – AUTO BILD

Test 2020 anvelope iarnă 225/55 R17 – AUTO BILD

Iarna începe să-și facă simțită prezența, iar conducătorii auto trebuie să se asigure că-și echipează mașinile în mod corespunzător, pentru a le putea folosi în siguranță. În acest sens, ei trebuie să investească în anvelope de iarnă de calitate, pe care să le monteze ulterior într-un centru specializat.

Care sunt cele mai bune anvelope de iarnă de pe piață?

În urma unor teste realizate pe mai multe tipuri de anvelope, specialiștii în domeniu au descoperit care sunt cele mai rezistente în acest sens. Pe podiumul, pe locul I se află cauciucurile Goodyear UltraGrip Performance+, întrucât acestea au avut o performanță excelentă per total. Ele au fost caracterizate drept precise și dinamice, indiferent de condițiile de drum. Imediat după acestea urmează anvelopele Bridgestone Blizzak LM 005, care au o aderență excelentă atât pe uscat, cât și pe umed. Pe locul al treilea sunt anvelopele Michelin, urmând apoi cele Vredestein, Dunlop și Toyo.

Citește și: De ce să înlocuiești anvelopele all-season cu cele de iarnă

În ce condiții au fost realizate testele pe anvelopele de iarnă?

Pentru a-și da seama de cea mai bună performanță a anvelopelor, mecanicii le-au testat atât pe vreme frumoasă, cât și pe vreme mai puțin favorabilă, atunci când plouă, când este polei sau ninge. În acest sens au fost luate în considerare aderența, timpul de răspuns la frâne, dar și modul în care anvelopele au reacționat la comenzile șoferilor.

De ce este important ca anvelopele de iarnă să fie testate înainte de a fi produse în masă?

Testele realizate pe anvelope de iarnă sunt extrem de importante, întrucât au rolul de a scoate la iveală avantajele, dar și dezavantajele celor mai populare modele de pe piață. Mai mult, în acest fel, producătorii pot află dacă este nevoie să schimbe ceva anume la produsele pe care le comercializează. Nu de puține ori s-a întâmplat că în urma testelor anuale, specialiștii în domeniu să facă recomandări de îmbunătățire sau să tranșeze clar un top al celor mai bune cauciucuri care pot fi folosite în sezonul rece.

Care sunt cele mai bune anvelope pentru șoferi, în funcție de obiceiurile pe care aceștia le au?

Nu în ultimul rând, testele pe anvelopele de iarnă au și rolul de a-i ajuta pe șoferi să-și dea seama care ar fi cele mai potrivite pentru ei. De exemplu, dacă unii conducători merg de obicei pe drumuri de oraș, acolo unde este recomandat să ruleze cu o viteză mică și să frâneze destul de des, alții pleacă foarte des la drum lung, ceea ce înseamnă că își permit să meargă mai repede, mai ales dacă se află la câmpie.

Toți conducătorii auto ar trebui să studieze rezultatele testelor făcute pe anvelopele de iarnă, înainte de a se orienta clar către anumite modele. Astfel își pot da seama dacă ar face o investiție bună sau dacă trebuie să se documenteze mai bine. Mai mult, șoferii își pot comandă online anvelopele, pentru a reduce din timpul petrecut la cumpărături!

Image by S. Hermann & F. Richter from PixabayLasă un răspuns

Site creat de