Liceu

The Duke of Edinburgh’s Internaţional Award România – Recunoaştere internaţională pentru elevii din Cluj

premiu duke of edinburgh

Joi, 3 noiembrie, începând cu ora 14, în Sala Mare a Primăriei, va avea loc Ceremonia de Bronz și de Argint, organizată de Fundația The Duke of Edinburgh’s International Award Romania. La ceremonie va participa Excelența Sa, Paul Brummel, ambasadorul Marii Britanii, care va acorda diplomele finalizatorilor programului.

Vor fi premiați 57 de tineri de la Transylvania College, Liceul Teoretic Alexandru Papiu Ilarian din Dej, Liceul Teoretic Bathory Istvan, Liceul Unitarian Janos Zsigmond, Asociația Prader Willy din Zalău și Centrul Award Cluj. Pe lângă aceștia, au primit distincții și 12 voluntari, care au avut rol de lideri, supraveghetori, evaluatori, coordonatori de unitate.

The Duke of Edinburgh’s International Award este liderul mondial al programelor de dezvoltare personală, aflat sub patronajul Ducelui de Edinburgh, Prințul Phillip (la nivel mondial) și sub patronajul ASR Principesa Moștenitoare Margareta a României (la nivel național). Programul se adresează tinerilor între 14 și 24 de ani și oferă structură și recunoaștere pentru activitățile extracurriculare ale tinerilor și îi ajută pe aceștia să se dezvolte în domeniile care îi interesează, dobândind, în același timp, competențe utile. Printre avantajele participării la un astfel de program se numără creșterea angajabilității, incluziunea socială, dezvoltarea unui stil de viață sănătos, dezvoltarea de abiltăți de viață independentă și atingerea performanței în activitățile alese.

Award-ul are trei nivele de excelență – Bronz, Argint și Aur. Orice tânăr cu vârsta cuprinsă între 14 și 24 de ani poate participa și, cu sprijinul Liderilor Award (profesori de liceu/ lucrători de tineret), își aleg activități și își stabilesc obiective de dezvoltare personală în domenii ca voluntariat, abilități fizice, abilități personale și aventură.

Tinerii care finalizează programul sunt recunoscuți în ceremonii organizate local (pentru nivelurile de Bronz și Argint), organizate anual, sau la Palatul Elisabeta, în prezența ASR Principesei Margareta (pentru nivelul de Aur), o dată la doi ani.

Pe plan mondial, Award-ul este prezent în peste 140 de țări, iar prin program au trecut peste 8 milioane de tineri. În România, există peste 300 de instituții care livrează Award-ul, în 17 județe din țară și are peste 3000 de participanți.

“Acești tineri reprezintă un model pentru generația lor. Au demonstrat ca sunt responsabili, perseverenți, implicați în comunitate și plini de inițiativă. Ne dorim ca toți tinerii din România  să fie recunoscuți pentru reușitele lor și considerăm că programul Award este o oportunitate extraordinară pentru ei, deoarece reprezintă dovada participării lor în activități extracurriculare, atât de apreciate de universități și angajatorii din România și din străinătate.”,a declarat Shajjad Rizvi, Președintele programului The Duke of Edinburgh’s International Award Romania.



Lasă un răspuns

Site creat de