Din Oras, Important

The New York Times: Cluj-Napoca este cel mai poluat oraş din România

fast rides

Cluj-Napoca este cel mai poluat oraş din România, potrivit jurnaliştilor de la The New York Times.

În Cluj-Napoca s-a înregistrat o concentraţie a particulelor periculoase din aer de 1.664 µg/m3 (microgram pe metru cub) într-o oră.

Potrivit celor de la The New York Times această valoare este una extremă şi a fost înregistrată în ziua din 2019 în care calitatea aerului a fost cea mai scăzută.

Prin comparaţie, orașul New Delhi din India (populație de 25 de milioane de locuitori), situat ani la rând în topul orașelor poluate în lume, a înregistrat 951 µg/m3. Totuşi, nivelul de poluare este constant în oraşul din India, pe când în municipiul Cluj-Napoca nivelul poluării extreme este atins în cursul a câtorva zile dintr-un an.

La nivel naţional situaţia nu este una mai bună: București (1.272 µg/m3), Constanța (1.575 µg/m3), Iași (1.146 µg/m3), Brașov (1134 µg/m3).

Municipiul Timișoara este, potrivit New York Times, unul din oraşele cel mai puţin poluate din România cu o concentraţie de doar 118 µg/m3.

Datele publicate de cei de la The New York Times pot fi consultate aici.

Poluarea despre care discută jurnaliştii americani este provocată de traficul auto, arderea cărbunilor în fabrici, folosirea agenţilor chimici în industrie, dar şi incendiile.

În prima parte a anului 2019, un studiu realizat de IQAir Air Visual arăta că municipiul Cluj-Napoca este al doilea cel mai poluat oraş din România. Mai mult detalii aici.

The New York Times: Cluj-Napoca este cel mai poluat oraş din România

foto: Cristina Pavelean7 Comments

  1. Daca cititi un pic din articol si comparati cu alte orase, ati vedea ca este imposibil sa ai atatea unitati la Cluj. In conditiile in care exemplul lor de conditii nesanatoase a fost in timpul incendiilor din California unde au ars padurile si a coborit norul de fum peste zona, si atunci s-au inregistrat 200 de unitati, cum sa ai la Cluj 1600? Verificati putin inainte sa imprastiati porcarii.

  2. Amu ca cifrele alea sunt sau nu reale, tristul adevar e ca aerul la Cluj este sub orice critica… Te ard caile respiratorii la fiecare „gura de aer”, te ustura ochii si ai nevoie de un dus dupa o plimbare mica prin oras.

  3. e logic la ce trafic este (mai aglomerat ca in B) in conditiile in care orasul e intre dealuri si vantul nu bate ca sa mai improspateze aerul.

Lasă un răspuns

Site creat de