Uncategorized

The TV Show Addict – eveniment inedit pentru pasionaţii de seriale din Cluj

the tv show addict cluj

Studentele Raluca Grigorovici, Anca Filip si Stefania Mois din cadrul FSPAC Cluj, linia PR, organizează mâine un eveniment inedit la Cluj-Napoca. Este vorba de „The TV Show Addict”, un proiect cultural care are ca temă principală dezbaterea influențelor culturale asupra producției de seriale și, mai apoi, a serialelor asupra mentalității privitorilor. Astfel, iubitorii de seriale sunt aşteptaţi mâine, de la ora 18, la Sala Cinema (la mansardă) din Facultatea de Teatru și Televiziune de pe Strada Mihail Kogălniceanu nr.4.

Obiectivele acestui eveniment se axează pe aducerea la cunoștința participanților a diferitelor roluri pe care le mai pot avea emisiunile televizate, în afară de cel de divertisment, acestea având menirea și de a conștientiza telespectatorii cu privire la anumite probleme sociale care într-adevăr există la momentul de față, de a destrăma stereotipii și de a schimba percepții. Astfel, se dorește analizarea serialelor care au calitatea de a le provoca telespectatorilor intrarea într-un proces de introspecție, cele care îi pun pe gânduri, necesitând un nivel ridicat de atenție și acele emisiuni care adresează subiecte tabu, punându-le sub microscoapele spectatorilor, disecate.

Evenimentul va fi prezentat de Eduard Rusu, student la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerii. Acesta gestionează o emisiune de recenzii cinematografice, pe Internet, a lucrat timp de trei ani la Radio Dorna şi a fost moderator la Impact FM.

Speakeri:

*Radu Tilita (videograf), student la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, secția Jurnalism

Reportajul acestuia, cu tema „Viitorul tinerilor cu deficienţe de vedere pe piața muncii din România” a fost recent premiat de către Parlamentul European și Comisia Europeană.

În cadrul acestui eveniment, Tilita va aborda subiecte precum rolurile și fluctuațiile de temperament ale personajelor din seriale, axându-se pe exemple din House of Cards.

*Bogdan Florian, student la Facultatea de Teatru și Televiziune

Va discuta pe tema serialelor adaptate după benzile desenate, precum The Walking Dead și Gotham.

*Alessia Cremenescu, studentă la Facultatea de Teatru și Televiziune

Membru din echipa de organizare la TIFF 2014.

Va analiza simbolistica din spatele serialelor, axându-se pe aspectele ce țin de decorul și elementele vizuale, alături de cele auditive ale scenelor. Serialele aduse în discuție: Hannibal (inspirat din literatură) și True Detective, ambele seriale fiind marcate de un decor împânzit de elemente simbolice și care sunt acompaniate de un fundal muzical pe măsură.

flyerspate1

*Flavius Floare, student la Facultatea de Teatru și Televiziune.

Discuția acestuia se va axa pe serialele SF, abordând subiectele tabu din acestea. Serialele care vor fi aduse în discuție sunt Black Mirror, Sense8 și Mr. Robot.

Mai mult, organizatorii au pregătit şi o surpriză. Participanții vor avea șansa de a câștiga un premiu, având totodată parte de nenumărate surprize. Mai multe detalii vor afla, însă, în cadrul evenimentului de mâine.

Ești pasionat/ă de seriale? Vrei să discuți despre acestea cu oameni care sunt la fel de pasionați ca și tine? În acest caz, îți oferim ocazia perfectă prin participarea ta la „The TV Show Addict. A debate about what you love”!

Vor fi proiectate atât secvențe din serialele tale preferate, cât și episoade întregi din acestea la finalul evenimentului, într-o atmosferă cât de deschisă posibil. Intrarea este” au anunţat organizatorii pe Facebook.

flyerspate2

Evenimentul este un proiect obligatoriu pentru notarea unui seminar din cadrul facultății (la disciplina Bazele PR, sub îndrumarea profesorului lector Dr. Veronica Ilieș), dar datorită subiectului abordat, s-a transformat într-un eveniment organizat cu plăcere și care s-ar dori implementat și cu o altă ocazie.

 Lasă un răspuns

Site creat de