Social & Cultura

Ți-ai dorit să cânți la chitară și nu ai făcut-o până acum? Află cum poți să îți susții pasiunea

pasiune chitara

Pasiunea este unul dintre elementele cheie care îi determină pe oameni să facă lucruri care le aduc satisfacție. La fel ca pasiunea ta pe care o poți avea în legătură cu shopping-ul sau filmele, chitara poate fi și ea unul dintre acele lucruri.

Cu siguranță ai ascultat pe cineva cântând la chitară într-o tabără, într-un parc sau la un concert și ți-ai dorit să ai și tu această abilitate pentru câteva momente din viața ta. 

Iată câteva moduri pentru a-ți îmbrățișa pasiunea pentru a cânta la chitară:

Îți petreci timp exersându-ți emoțiile la chitară? Practic, iei o idee muzicală precum un bend sau un vibrato și exprimi diferite emoții pe aceeași notă. Poți exprima dragostea, mânia, satisfacția, frustrarea, succesul sau bucuria la chitară exersând efectuarea unui vibrato pe aceeași notă. Singura diferență este modul în care cânți nota.

Un ton grozav de chitară este unul dintre principalele secretele pentru a cânta la chitară cu pasiune, iar a avea un ton care te inspiră te va face să vrei să cânți cu pasiune. De aceea este important să nu te grăbești în a găsi un ton uimitor de chitară care să te inspire cu adevărat! 

De exemplu, te poți folosi de diferite pedale sau amplificatoare sau poți chiar să investești într-o noua chitară de la magazinul de instrumente muzicale McMusic, unde vei gasi atât instrumente, precum și accesorii pentru pasiunea ta. Practic, poți exersa exprimarea diferitelor emoții cu ajutorul unor efecte de chitară. Învățând cum să-ți exprimi emoțiile la chitară, vei deveni cu siguranță mai experimentat(ă) în arta cântării la chitară. 

De exemplu, când înveți să cânți la chitară, poți cânta melodii pe care alți oameni le-au scris, dar le poți cânta în stilul tău! Încetinește sau accelerează ritmul, pentru că totul depinde de tine! 

Când înveți, fă ca obiectivul tău numărul 1 să fie să exprimi emoțiile în timp ce te joci cu notele. Ține cont de acest lucru de fiecare dată când pui mâna pe chitară.

Chiar dacă nu înțelegi teoria din spatele muzicii, cunoașterea emoției și sentimentul pe care îl produce este cel mai important lucru. Mai exact, dacă vrei să câștigi mai mulți bani, să slăbești sau să cumperi un articol nou de îmbrăcăminte, o faci datorită a ceea ce crezi că îți va oferi – adică o anumită emoție.

De asemenea, utilizează-ți corpul și expresiile faciale pentru a îți confirma sunetul! Exprimându-ți emoțiile prin chitară, cu ajutorul mișcărilor corpului și al expresiilor faciale, poți deseori să produci un ton mai puternic, mai convingător. Cu toate acestea, nu exagera cu expresiile faciale, altfel s-ar putea să încarci prea mult atmosfera. Adevărul este că, dacă îți implici întregul corp în a cânta la chitară, sunetul și expresia tonală vor fi cu siguranță mai convingătoare și mai eficiente.

Nu uita, cei mai buni chitariști sunt pasionați de meseria lor și petrec ore întregi studiind instrumentul și învățând tehnici noi.

Sursa Foto: Pexels.comLasă un răspuns

Site creat de