Sport, Important

Tibi Ușeriu, al doilea clasat la ultramaratonul de la Yukon Arctic

Tibi Ușeriu al doilea clasat la ultramaratonul de la Yukon Arctic

23 de concurenți, 7 zile de frig crâncen, circa 500 de kilometri, 2 finaliști.

În jurul orei 21:00 (ora României) Tibi Ușeriu s-a clasat pe locul al doilea după elvețianul Fabian Imfeld care a terminat cursa în jurul orei 15:00. 

Acum un an Tibi a fost nevoit să abandoneze din primele zile maratonul pentru că avea degerături și risca să își piardă degetele de la picioare. De pe patul de spital îmbrăcat cu ”o pijama ridicolă, cu picățele” și conectat la aparate și monitoare Tibi scria dezamăgit câteva rânduri atât pentru susținători cât și pentru cei critici. Dar nu s-a lăsat, a crezut mereu în scopul și misiunea lui (Via Transilvanica), iar după un an a învins ”monstrul” arctic. 

Călătoria lui nu a fost ușoară, temperaturile au ajuns și până la -40 de grade C, a avut dureri de  stomac încă de la începutul cursei și o mică degerătură la unul dintre degete.

La ultima lui convorbire telefonică cu Alin, fratele lui, Tibi declara că ”ies să îmi fac liftingul că deja nu mă mai recunoaște telefonul. Sper să fie ultima că deja când nu te mai recunoaște telefonul nu mai îi așa fain nimica.”

Noi îl felicităm și îi spunem că ne-a făcut mândri încă o dată. 

Iată ultimul mesaj transmis de Tibi înainte să parcurgă ultimii 100 de kilometri.

tibi useriu 2020

foto: facebook.com/Callum JolliffeLasă un răspuns

Site creat de