Uncategorized

Tibi Useriu a castigat cea mai dificila competitie a lumii, care s-a desfasurat la Polul Nord la -40 de grade Celsius

Tibi Useriu

Bistriteanul Tibi Useriu a castigat cea mai dificila competitie a lumii, care s-a desfasurat la Polul Nord. Din 200 de sportivi, cati au fost inregistrati in istoria Ultra-maratonului, doar 19 au castigat pana acum.

Tibi Useriu a terminat cursa cu 12 ore fata de data limita, iar PE LOCUL 2 a fost un sportiv din Singapore, anunta StirileProTV.ro.

In fotografiile care au fost postate imediat pe pagina de facebook a „6633 Arctic Ultra” il vedem pe Tibi – fericit, la linia de sosire! De la frig, promoroaca i-a acoperit aproape toata fata, iar ochii abia i se mai vad.

A terminat cea mai dificila competite din lume in 180 de ore. In tot acest timp, a parcurs 560 de km in conditii extreme: vant si temperaturi scazute, de Pol Nord. A mai avut puterea sa ridice si steagul Romaniei, la capatul lumii. 6633 Ultra este o cursa pe care atletii să o termine în maxim 8 zile (191 de ore). Temperatura medie e cuprinsa intre -30 si -40 de grade celsius. 

Primul care a primit vestea cea mare a fost fratele lui, din Romania, care a postat imediat mesajul pe Facebook: „Primul mesaj exact la ora 1:00, de la Tibi Useriu a fost ca a reusit! A castigat! Al doilea a fost: geaca maine la impadurire, Love! Bravo, Tibi!! Ne bucuram tare!”

Tibi Useriu s-a inscris in competitia de la Polul Nord, alaturi de alti doi romani – Andrei Rosu si Vlad Tanase. Si ei mai sunt inca in cursa. Mai au timp, pana la ora 14:00, sa ajunga la linia de final.

Sa faca fata ultramaratonului de la Polul Nord, Tibi s-a antrenat mult. A alergat zeci de kilometri in fiecare zi la bustul gol, a stat in copca si a dormit afara.Lasă un răspuns

Site creat de