Din Oras

Ţiganii de la Pata Rât ies în centrul Clujului să protesteze

tigani protest pata rat

Ţiganii de la groapa de gunoi de la Pata Rât, de lângă Cluj-Napoca ies, în această dimineaţă, în stradă să protesteze pentru revendicarea drepturilor. Aceştia pornesc la ora 10 de la groapa de gunoi şi vor ajunge în centrul oraşului.

Sute de romi au anunţat, încă de zilele trecute, că vor protesta în centrul oraşului Cluj din cauza condiţiilor inumane în care locuiesc la Pata Rât. Aceştia sunt nemulţumiţi de nivelul de trai şi de faptul că trebuie să caute prin gunoaie pentru a putea trăi.

Acțiunea noastră este un marș împotriva rasismului și împotriva nedreptăților locative suferite de oamenii deposedați de drepturile lor sociale și economice.

De-a lungul mai multor decenii “Pata Cluj” s-a format ca o zonă rezidențială a oamenilor expulzați în valuri succesive din Cluj și prin măsurile administrative ale autorităților publice locale. Rasismul practicat împotriva romilor a justificat aceste expulzări în fața populației majoritare prin susținerea ideii conform căreia locul romilor este lângă gunoaie. Autoritățile publice au desconsiderat total prezența oamenilor pe rampa de gunoi și au refuzat constant să acorde un statut legal persoanelor care și-au găsit refugiu în Dallas/Pata Rât, căci astfel trebuiau să îi recunoască că cetățeni cu drepturi.

Nesiguranța locativă caracterizează și locatari ai unor alte zone rezidențiale din Cluj-Napoca, cum ar fi strada Stephenson”, au anunţat organizatorii.

sursa foto: cluj.info0 Comments

  1. Cum adica nu au „dreptul”(revendicarea drepturilor) sa stea in Cluj? Sa isi cumpere apartament si pot sa stea cat doresc. Daca intind mana … ca sa primesca o locuinta sau daca doar sa caute prin gunoaie stiu, este fix problema lor. aka paraziti

Lasă un răspuns

Site creat de